SON DAKİKA
Hava Durumu

Lukaşenko: Prigojin, Belarus'ta değil

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in Belarus'ta olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lukaşenko: Prigojin, Belarus'ta değil

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in Belarus'ta olmadığını söyledi. Prigojin’in Rusya’nın St. Petersburg şehrinde olduğunu ifade eden Lukaşenko, "Yevgeniy Prigojin'e gelince, o St. Petersburg'da. Bu sabah nerede? Belki Moskova'ya, belki başka bir yere gitti, ama Belarus topraklarında değil" ifadelerine yer verdi.

LUKAŞENKO, WAGNER ÜYELERİNİN BELARUS'A YERLEŞMESİNDEN ENDİŞE DUYMUYOR

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Wagner üyelerinin de Belarus’ta kendi kamplarına yerleştirildiğini ifade etti. Lukaşenko, Belarus’a Wagner üyelerinin konuşlandırılmasında herhangi bir risk görmediğini kaydetti.

WAGNER ÜYELERİ GEREKTİĞİ TAKTİRDE BELARUS İÇİN KULLANILACAK

Lukaşenko, Wagner üyelerini nasıl kullanabileceğine dikkat çekerken "Hiç umurumda değil ve bu savaşçılardan belli sayıda konuşlandıracağımızdan endişelenmiyorum. Üstelik belirli şartlar altında yerleştirilecekler. Ana şart, bu birimin, devletin savunması için kullanılması gerekiyorsa, hemen devreye girmesi, tecrübelerini yansıtmaları" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.