SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem!

Türkiye, bugün saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki deprem, birçok ilde hissedildi. AFAD, 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17 sularında Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde deprem oldu. Türkiye'de birçok ilde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ: GAZİANTEP, SİVAS, HATAY, ŞANLIURFA, MERSİN, ADANA, SAMSUN, TRABZON...

Türkiye, bu sabah büyük bir depremle sarsıldı. Deprem; Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok şehirde şiddetli bir şekilde hissedildi.

AFAD YEDİ İLDE ÖLÜ VE YARALILARA AİT BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 440 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Öte yandan en büyüğü 6.6 olmak üzere 42 artçı deprem meydan geldi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ KAHRAMANMARAŞ

Türkiye'yi sarsan depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta ilk açıklama Valilik'ten geldi. Vali Ömer Faruk Coşkun, "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi." dedi.

MALATYA

En az 76 kişinin hayatını kaybettiği depremin en çok hissedildiği illerden biri olan Malatya'da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Vali Ali İhsan Su, ilk belirlemelere göre 6 binanın yıkıldığını açıkladı. Vali, 6 vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve 79 vatandaşın ise yaralandığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.