SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç Savunma Bakanı Türkiye'ye gelecek mi?

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Carl Anders Hultqvist'in olası Türkiye ziyareti hakkında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç Savunma Bakanı Türkiye'ye gelecek mi?

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Carl Anders Peter Hultqvist'in "Türkiye'yi ziyaret edecek mi?" sorusuna, "Böyle bir planlama var ve gelişmeleri takip edeceğiz" yanıtını verdi.

NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç, haziran ayında imzaladığı "Üçlü Muhtıra"nın maddelerine uymuyor. Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK, FETÖ ve uzantılarına destek vermeyeceğine dair taahhüt veren İsveç, her gün yeni bir skandalla gündeme geliyor. Geçen hafta İsveç'in başkenti Stokholm'de teröristler tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılmasına sessiz kalmıştı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü bu günlerde İsveç'in NATO'ya girme hayalleri suya düşüyor gibi. 

İSVEÇ SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Türkiye'den yapılan tepkili açıklamaların ardından İsveç'ten yeni bir hamle geldi. İsveç Savunma Bakanı Carl Anders Peter Hultqvist'in Türkiye ziyareti gündeme taşındı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili olarak "Böyle bir planlama var gelişmeleri takip edeceğiz. Sonuçlar belli değil" açıklamasında bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.