SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı!

İstanbul Sarıyer'deki İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne bugün silahlı saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Adalet Bakanı Tunç olayla ilgili açıklama yaptı. Polis, her yerde saldırganları arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı!

Mega kent İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından 28 Ocak 2024 tarihinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ayine katılan bir kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Yerlikaya konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR BAŞSAVCI VEKİLİ VE İKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında düzenlenen silahlı saldırının aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Bakan Tunç, "Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.