SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermeni ayrılıkçılardan Hankendi'de provokasyon!

25 Aralık'ta Azerbaycan'ın Hankendi şehrinde Ermeni ayrılıkçılar tarafından miting düzenledi. Mitinge katılanlar, Laçin yolunun açılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermeni ayrılıkçılardan Hankendi'de provokasyon!

Azerbaycan vatandaşları, 12 Aralık 2022'den itibaren Ermenistan'ı Karabağ'a bağlayan Laçın koridorundaki ekolojik tahribata karşı eylem düzenliyor. Ermeni tarafı, Azerbaycan'ı bu eylemin arkasında olmakla, Karabağ Ermenilerini bloke etmekle ve "insani kriz" yaratmakla suçluyor. Azerbaycan yetkilileri, protestocular serbestçe toplanma hakkına sahip olduğunu söyledi. Protestocular yolu kapatmadıklarını, insani ve acil tıbbi araçların geçişine izin verdiklerini bildirdiler.

RUS YANLISI RUBEN VARDANYAN, AZERBAYCAN'LA SAVAŞACAĞINI İDDİA ETTİ!

Karabağ'daki ayrılıkçı yapının sözde devlet bakanı Ruben Vardanyan, mitingde yaptığı konuşmada yerel Ermeni ahalisinin üç seçeneği olduğunu söyledi. Vardanyan, bunlardan birinin boyun eğip Azerbaycan'a entegre olmak, bir diğerinin bölgeden ayrılmaları; sonuncusunun ise Azerbaycana karşı savaşmak olduğunu iddia etti.

Vardanyan, Azerbaycan'a karşı direneceklerini ve şartlarına boyun eğmeyeceğini vurguladı. Bölgeden gelen habere göre, mitinge katılanların yaptığı çağrıda, Karabağ ile Ermenistan arasındaki kara yolunun kesintisiz işletilmesinin müzakere konusu olamayacağı belirtildi.

Habere göre, eyleme katılanların yaptığı çağrıda, "Karabağ ile Ermenistan arasındaki kara yolunun kesintisiz işletilmesinin müzakere ve müzakere konusu olamayacağı" belirtildi.

Şu anda Azerbaycan yetkililerinin Hankendi'nde dile getirilen bu görüşlere karşı tutumu bilinmiyor.

RUS BARIŞ GÜCÜ KONUMUNU TERK EDİYOR!

Sözde Barış Gücü adı altında Karabağ'a giren Rus ordusunun, 24 Aralık'tan itibaren Şuşa şehrinin girişindeki (aktivistlerin şu anda protesto yaptığı yerin karşısındaki) kontrol noktasını kapatmaya başladığı bildirildi. Önce iki büyük çadır, 25 Aralık Pazar günü de iki metal konteyner yıkıldı. Sonuç olarak, sözde Rus Barış Gücü kontrol noktasının kendilerine düşen kısmını söktüğü ve yol üzerinde yalnızca birkaç beton levha bıraktığı iddia edildi.

Öte yandan, sözde Rus Barış Gücü yetkilileri, son olaylar hakkında yorum yapmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.