SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Sudan’daki çatışmaları çözmek için ev sahipliğine hazırız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Sudan’daki çatışmaları çözmek için ev sahipliğine hazırız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından dün yapılan açıklamaya göre görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı ile Suriye ve Sudan’daki gelişmeler ele alındı.

Görüşme kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in Suriye’ye yönelik sınır ötesi yardım mekanizmasının Temmuz ayında uzatılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişiminin sürdürülmesine önem verdiklerini dile getirerek amonyak boru hattı konusunda da mutabakat oluşması durumunda teşkil edilecek çalışma grubuna kurumlararası bir heyetle katılım sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Öte yandan Erdoğan, Sudan’daki çatışmaların her iki tarafıyla diyalog kurabilen bir ülke olarak tarafları tekrar barış görüşmelerine davet etmek ve aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için BM ile iş birliği ve ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.