SON DAKİKA
Hava Durumu

Dağıstanlılar, Yahudi diye bir Özbek'i dövmeye kalktı!

İsrail’in Tel Aviv şehrinden Dağıstan’ın Mahaçkale şehrine inen bir uçağın haberini alan Dağıstanlılar, Yahudi diye bir şahsı yakaladı. Yakalanan şahsın Yahudi değil Özbek olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dağıstanlılar, Yahudi diye bir Özbek'i dövmeye kalktı!

Dağıstan'da İsrail'den gelen uçaktaki yolcuların, ülkeye alınmamasını isteyen protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. İsrail’in Tel Aviv şehrinden Dağıstan’ın Mahaçkale şehrine sefer eden bir uçağın inmesinin ardından, büyük bir kalabalık Dağıstan havaalanına baskın yaptı. Kalabalığın bir kısmı piste koştu ve oradaki uçakların etrafını sardı.

YAKALANAN ŞAHIS YAHUDİ DEĞİL ÖZBEK ÇIKTI

Yahudileri aramak amacıyla havaalanına baskın yapan grup, şüpheli bir şahsı yakaladı. Şahsın Yahudi değil Özbek olduğu ortaya çıktı. Yakalanan Özbek, “Özbek’im ama Özbekçe bilmiyorum. Smolensk’te doğdum. Sizden kaçmıyorum!” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin Mahaçkale havaalanındaki ayaklanmalara katılan 150'den fazla kişiyi tespit ettiğini ve bunlardan 60'ının gözaltına alındığını bildirdi. Açıklamada, "Yasadışı eylemler sonucunda 9 polis memuru yaralandı ve çeşitli derecelerde fiziksel yaralanmalara maruz kaldı, bunlardan ikisi hastanede" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.