SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'den Ukraynalı sporculara siyasi müdahale

Çin'deki Eskrim Dünya Kupası'na katılan Ukrayna Eskrim Milli Takımı, Rusya tarafından öldürülen Ukraynalı sporcuları anmak istedi. Çin, Ukraynalı sporculara siyasi müdahalede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'den Ukraynalı sporculara siyasi müdahale

Çin'de düzenlenen Eskrim Dünya Kupası müsabakalarına katılan Ukrayna Eskrim Milli Takımı, Rusya tarafından öldürülen Ukraynalı sporcular için hazırladıkları "Spor Meleği" pankartı ile fotoğraf çekilmek isterken Çinli yetkililer tarafından engellendi.

ÇİNLİ YETKİLİLERDEN MÜDAHELE

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ukraynalı sporcu Vlada Kharkova, "Bugün Çin'deki Dünya Kupası'nda, Rusya tarafından kaç sporcunun öldürüldüğünü gösterdiğimiz bir pankartla fotoğraf çekilmek istedik. Sonuç olarak, organizasyon yetkilileri, bunu yapmamıza izin vermedi" ifadelerini kullandı.

"RUS SİYASİ STRATEJİSİNDEN NE FARKI VAR?"

Kharkova ayrıca Uluslararası Eskrim Federasyonuna seslenerek (FIE), "Siyasetin sporda yeri olmadığından bahsettiniz. Şimdi size şunu sorayım: Yaklaşık 343 spor tesisi yıkılırken ve 250'den fazla sporcu bir daha asla yarışamayacakken spor nasıl dahil olmaz? Rusya, olimpiyatın tüm değerlerini ihlal ediyor. FIE, tehditler, kısıtlamalar ve bizi susturmak yoluyla gerçeği saklamaya çalışıyor, ancak bunun Rus siyasi stratejisinden ne farkı var?" ifadaelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.