SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu Özbekistan'a gidecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı için Özbekistan'a gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Çavuşoğlu Özbekistan'a gidecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Ocak 2023'te düzenlenecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı'na katılmak üzere başkent Taşkent'e gidecek. Toplantıda, EİT'nin 2022 yılında yürüttüğü çalışmalar ve EİT gündemindeki konular masaya yatırılacak. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÖZBEKİSTAN ZİYARETİ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı'na katılmak üzere Özbekistan'a gidecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımız, 24 Ocak 2023 tarihinde Taşkent’te düzenlenmesi öngörülen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı’na katılmak üzere Özbekistan’a bir ziyaret gerçekleştirecektir. Toplantıda, EİT çatısı altındaki iş birliği çerçevesinde 2022 yılında yürütülen çalışmalar ile sonuçları değerlendirilecek ve EİT gündemindeki güncel konular ele alınacaktır. Türkiye, kuruluşuna öncülük ettiği Teşkilatın dost ve kardeş ülkeleriyle birlikte EİT bölgesinin barış, istikrar ve refahının artırılmasına yönelik işbirliği çabalarına katkıda bulunmaya devam edecektir" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.