SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ve İran'dan karşılıklı nota!

Azerbaycan ve İran birbirlerine karşılıklı nota verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ve İran'dan karşılıklı nota!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade bugün yaptığı yazılı açıklama ile İran'ın Azerbaycan'a "İran aleyhine yayınların önlenmesi" için nota verdiğini bildirdi. Hacızade, Azerbaycan'ın da aynı gerekçeyle İran'a yanıt verdiğini kaydetti.

İRAN'IN BAKÜ BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Ayrıca Bakanlık Sözcüsü Hacızade, İran'ın nota vermesinin ardından İran'ın Bakü Büyükelçisi Abbas Musevi'nin bakanlığa çağrıldığını belirtti.

AZERBAYCAN'DAN İRAN'A YANIT NOTASI 

Hacızade Musevi'ye, İran'ın notasındaki Azerbaycan'a yönelik ithamların objektif olmadığının belirtildiğini ifade ederek kendisine Azerbaycan'ın yanıt notasının yanı sıra İran basınında Azerbaycan aleyhine yayınlanan bir dizi yazıların listesinin de sunulduğunu aktardı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran basınında sürekli hale gelen Azerbaycan karşıtı yalan ve iftira niteliğindeki yazılar ile İranlı yetkililerin gerçek dışı açıklamalarının iki ülke ilişkilerine zarar verdiğinin ve anlaşmazlıkları daha da derinleştirdiğinin Musevi'ye iletildiğini belirtti.

"AZERBAYCAN'IN İYİ NİYETLİ ADIMLARI İRAN'DAN KARŞILIK GÖRMEDİ" 

İki ülke arasında yaşanan anlaşmazlıkların daima İran'ın tek taraflı tutum ve adımlarından kaynaklandığını vurgulayan Hacızade, Azerbaycan'ın iyi niyetli adımlarının İran'dan karşılık görmediğinin altını çizdi.

Hacızade, Musevi'ye İran basınında Azerbaycan aleyhine yanlış ve taraflı yayınların önlenmesi için acil tedbir alınması gereğinin bildirildiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.