SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya, Putin’i tutuklayacak!

Avusturya, Rusya Devlet Başkanı Putin’in ülkeye gelmesi durumunda tutuklanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avusturya, Putin’i tutuklayacak!

Avusturya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkeye seyahat etmesi durumunda tutuklanacağı bildirildi.

Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıların birinci yılı geride kalırken, işgalci Rusya'nın devlet başkanı Putin'in savaş suçları Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tescillendi. Putin hakkında tutuklama kararı alan Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararının uygulanıp uygulanmaması merak konusu oldu.

Avusturya Anayasa ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Karoline Edtstadler’in 11 Nisan’da Alman Tagesspiegel gazetesine, "Putin'in Avusturya’ya adım atması durumunda tutuklanacağı" yönündeki ifadelerinin ardından Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Avusturya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ülkeyi ziyaret etmesi halinde Uluslararası Ceza Mahkemesinin tutuklama kararını uygulayacağını açıkladı.

PUTİN, AVUSTURYA'YA GELİRSE TUTUKLANACAK 

Buna göre bakanlıktan gelen açıklama ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in Avusturya’ya seyahat etmesi durumunda tutuklanacağı teyit edildi.
Açıklamada, "Kimse hukukun üzerinde değil. Bütün suçlar boşluk bırakılmadan aydınlanmalıdır, cezasız bırakılamaz." ifadesine yer verilirken Avusturya’nın da diğer ülkeler gibi Uluslararası Ceza Mahkemesinin aldığı kararları uygulamakla yükümlü olduğunun altı çizildi.

"Bu, Mahkemenin aldığı tutuklama kararını uygulamak ve aranan kişiyi gözaltına almak anlamına geliyor. Bu tabii ki Başkan Putin için de geçerli." denilen açıklamada, Putin’in mahkemeye tabi 123 üye ülkeye seyahatte bulunarak bu riski göze almayacağına da dikkat çekildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.