SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT'ten Rus ordusuna Gürcistan'dan derhal çıkma çağrısı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi, Rusya’nın 2008’den beri işgal altında tuttuğu Gürcistan topraklarına ilişkin kabul ettiği kararda, Rus ordusunun bu topraklardan derhal çıkması için çağrı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT'ten Rus ordusuna Gürcistan'dan derhal çıkma çağrısı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi, Rusya’nın 2008’den beri işgal altında tuttuğu Gürcistan topraklarına ilişkin bir karar kabul etti. AGİT, işgalci Rus ordusunun, Gürcistan’ın işgal altındaki bölgelerden derhal ve koşulsuz olarak geri çekilmesi çağrısında bulundu.

AGİT, RUSYA'NIN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARDA RUSLAŞTIRMA POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi, Kanada’nın Vancovuer şehrinde kabul ettiği bildiride, Rusya’nın işgal ettiği Abhazya ve Şinvali bölgesinde temel özgürlükler ve insan haklarının ihlali sonucu durumun kötüleşmesini kınadı. Bildiride, Rusya’nın işgali ve Ruslaştırma politikasının uygulanması sonucunda ülkenin kültürel miras anıtlarından Gürcü sembollerinin kaldırılması ve değiştirilmesi de eleştirildi.

RUSYA'NIN ATEŞKES ANLAŞMASINA TAM OLARAK UYMASI GEREK 

AGİT, Rusya’nın, yerinden edilmiş kişilerin ve mültecilerin evlerine güvenli bir şekilde geri dönmesi için Avrupa Birliği’nin aracılık ettiği 12 Ağustos 2008 tarihli ateşkes anlaşmasını tam olarak uygulaması gerektiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.