Türk kebapları dünyanın en iyi yemekleri içerisinde yer alıyor
Türk kebapları dünyanın en iyi yemekleri içerisinde yer alıyor
TasteAtlas, 12 Aralık 2024 tarihinde dünyanın en iyi 100 yemeğini açıkladı. “Dünyadaki En iyi 100 Yemek”, TasteAtlas’ın veri tabanlarında bulunan 11 bin 258 yemek arasından seçildi. Listede yer alan yedi Türk yemeğinden beşini ise kebap türleri oluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: 14 Aralık 2024, Cumartesi 09:00
Güncellenme Tarihi: 17 Aralık 2024, Salı 12:10
Haber Merkezi
Çökertme Kebabı
Listenin ilk onunda, Türkiye’den Çökertme Kebabı yer alıyor. 4,5 puan ile yedinci sıraya yerleşen Türkiye’nin Bodrum ilçesine özgü Çökertme Kebabı, dana etinden yapılıyor ve kızarmış patates ve yoğurt ile servis ediliyor.
Cağ Kebabı
Türkiye’nin Erzurum şehrinden çıkan ve dünyaya yayılan bir lezzet olan Cağ Kebabı ise, 4.6 puan ile listenin dokuzuncu sırasında yer aldı. Yaklaşık 12 saat boyunca soğan, tuz ve karabiberle marine edilen kuzu eti ile yapılan Cağ Kebabı, taze pişmiş Türk lavaşı ile birlikte tüketiliyor.
Bursa Kebabı
İskender Kebabı veya diğer adıyla Bursa Kebabı, 4,5 puan ile listede yirmi altıncı oldu. Adını tarifinin kâşifi İskender Efendi’den alan İskender Kebabı, kuzu etinden yapılıyor. İnce dilimlenmiş kuzu etleri ızgarada pişirilir, üzerine pide ekmeği ve yoğurt konur. Daha sonrasında yemeğin üzerine koyun sütünden yapılmış eritilmiş tereyağı gezdirilir.
Kuzu Şiş
Listenin yirmi sekizinci sırasında ise, 4,5 puan ile Kuzu Şiş var. Bir kebap türü olan Kuzu Şiş, kuzu eti, mantar, yeşil biber, arpacık soğanı, çeri domates ve patlıcan ile yapılır. Kuzu eti, yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, Türk biber salçası ve karabiber karışımında marine edilir. Şişe dizilen et dilimlerinin aralarına sebzeler yerleştirilir ve ızgarada pişirilir. Kuzu şiş geleneksel olarak ızgaradan sıcak olarak servis edilir.
Adana Kebap
Türkiye’nin en ünlü kebap şehrinden çıkan Adana Kebap, listenin kırk yedinci sırasında yerleşti. 4,5 puan alan Adana Kebap, sarımsak, soğan, kırmızı biber ve acı pul biber ile birlikte yoğrulan kuzu etinden kıyma ve kuyruk yağı ile yapılır. Kebaba kendine has koyu kırmızı rengi ve baharatlı tadı veren de bu uygulamadır. Şişlerde pişirilen et, geleneksel olarak bir tabakta gözleme, biber ve domates üzerinde servis edilir. Adana Kebap, yine Adana’ya özgü şalgam ile birlikte yenir.
Hünkâr Beğendi
Hünkâr Beğendi, 4,5 puan ile listenin elli birinci sırasında yer aldı. Kremalı kavrulmuş patlıcan püresi üzerine servis edilen lezzetli bir kuzu yahnisinden oluşan geleneksel bir Türk yemeği olan Hünkâr Beğendi’nin, ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında III. Napolyon'un karısı İmparatoriçe Eugenie ve Sultan Abdülaziz için hazırlandığına inanılıyor. Yemeği tadan Sultan Abdülaziz, yemeği o kadar beğenir ki yemek, tüm dünyada Hünkâr Beğendi olarak bilinir.
Islama Köfte
Türkiye’nin Sakarya ilinin Adapazarı ilçesinden çıkan Islama Köfte, listenin elli dokuzuncu sırasında yer alıyor. Rendelenmiş bayat ekmek, kıyma, soğan, sarımsak, kimyon, kırmızı biber, yumurta, tuz ve karabiberin elde yoğurularak köfte şeklini alır. Köfteler, ızgarada pişerken, dilimlenmiş ekmek de biberli yağlı et suyuna batırılır ve köftelerin yanına konur; ızgarada kızartılır. Kızartılan köfte ve ekmek bir tabağa alınır; soğan, biber ve domates ile servis edilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türk kebapları dünyanın en iyi yemekleri içerisinde yer alıyor
TasteAtlas, 12 Aralık 2024 tarihinde dünyanın en iyi 100 yemeğini açıkladı. “Dünyadaki En iyi 100 Yemek”, TasteAtlas’ın veri tabanlarında bulunan 11 bin 258 yemek arasından seçildi. Listede yer alan yedi Türk yemeğinden beşini ise kebap türleri oluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: 14 Aralık 2024, Cumartesi 09:00
Güncellenme Tarihi: 17 Aralık 2024, Salı 12:10
Haber Merkezi
Çökertme Kebabı
Listenin ilk onunda, Türkiye’den Çökertme Kebabı yer alıyor. 4,5 puan ile yedinci sıraya yerleşen Türkiye’nin Bodrum ilçesine özgü Çökertme Kebabı, dana etinden yapılıyor ve kızarmış patates ve yoğurt ile servis ediliyor.
Cağ Kebabı
Türkiye’nin Erzurum şehrinden çıkan ve dünyaya yayılan bir lezzet olan Cağ Kebabı ise, 4.6 puan ile listenin dokuzuncu sırasında yer aldı. Yaklaşık 12 saat boyunca soğan, tuz ve karabiberle marine edilen kuzu eti ile yapılan Cağ Kebabı, taze pişmiş Türk lavaşı ile birlikte tüketiliyor.
Bursa Kebabı
İskender Kebabı veya diğer adıyla Bursa Kebabı, 4,5 puan ile listede yirmi altıncı oldu. Adını tarifinin kâşifi İskender Efendi’den alan İskender Kebabı, kuzu etinden yapılıyor. İnce dilimlenmiş kuzu etleri ızgarada pişirilir, üzerine pide ekmeği ve yoğurt konur. Daha sonrasında yemeğin üzerine koyun sütünden yapılmış eritilmiş tereyağı gezdirilir.
Kuzu Şiş
Listenin yirmi sekizinci sırasında ise, 4,5 puan ile Kuzu Şiş var. Bir kebap türü olan Kuzu Şiş, kuzu eti, mantar, yeşil biber, arpacık soğanı, çeri domates ve patlıcan ile yapılır. Kuzu eti, yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kimyon, Türk biber salçası ve karabiber karışımında marine edilir. Şişe dizilen et dilimlerinin aralarına sebzeler yerleştirilir ve ızgarada pişirilir. Kuzu şiş geleneksel olarak ızgaradan sıcak olarak servis edilir.
Adana Kebap
Türkiye’nin en ünlü kebap şehrinden çıkan Adana Kebap, listenin kırk yedinci sırasında yerleşti. 4,5 puan alan Adana Kebap, sarımsak, soğan, kırmızı biber ve acı pul biber ile birlikte yoğrulan kuzu etinden kıyma ve kuyruk yağı ile yapılır. Kebaba kendine has koyu kırmızı rengi ve baharatlı tadı veren de bu uygulamadır. Şişlerde pişirilen et, geleneksel olarak bir tabakta gözleme, biber ve domates üzerinde servis edilir. Adana Kebap, yine Adana’ya özgü şalgam ile birlikte yenir.
Hünkâr Beğendi
Hünkâr Beğendi, 4,5 puan ile listenin elli birinci sırasında yer aldı. Kremalı kavrulmuş patlıcan püresi üzerine servis edilen lezzetli bir kuzu yahnisinden oluşan geleneksel bir Türk yemeği olan Hünkâr Beğendi’nin, ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında III. Napolyon'un karısı İmparatoriçe Eugenie ve Sultan Abdülaziz için hazırlandığına inanılıyor. Yemeği tadan Sultan Abdülaziz, yemeği o kadar beğenir ki yemek, tüm dünyada Hünkâr Beğendi olarak bilinir.
Islama Köfte
Türkiye’nin Sakarya ilinin Adapazarı ilçesinden çıkan Islama Köfte, listenin elli dokuzuncu sırasında yer alıyor. Rendelenmiş bayat ekmek, kıyma, soğan, sarımsak, kimyon, kırmızı biber, yumurta, tuz ve karabiberin elde yoğurularak köfte şeklini alır. Köfteler, ızgarada pişerken, dilimlenmiş ekmek de biberli yağlı et suyuna batırılır ve köftelerin yanına konur; ızgarada kızartılır. Kızartılan köfte ve ekmek bir tabağa alınır; soğan, biber ve domates ile servis edilir.