SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Vakfı yeni yönetim kurulunu belirledi

Kırım Vakfı yeni yönetim kurulunu belirledi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 01:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 02:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Vakfı yeni yönetim kurulunu belirledi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Kırım Vakfı) Olağan Genel Kurul Toplantısını bugün Ankara'da Kırım Derneği Genel Merkezinde düzenledi. Derneğin yeni yönetim kurulunun belirlendiği toplantıda, Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Kalkay, Kırım Vakfı başkanlığına getirildi.

Kırım Vakfı, 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısının ardından yeni yönetim kurulu ve denetleme kurulunu belirledi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan duyuru metninde, "Derneğimizin de mütevelli heyet üyesi olduğu Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Kırım Vakfı) Olağan Genel Kurul Toplantısını 28 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’daki Vakıf binasında gerçekleştirdi. Derneğimiz adına Genel Kurulda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Vakfın özellikle Kırım Derneğinin yaşatılmasında çok önemli bir işlev üstlendiğini, bu işlevlerinden sonuncusu olan Oran semtindeki Genel Merkez binamızın inşaatının 2019 yılında tamamlanarak Kırım Derneğine teslim edildiğini belirterek Vakfımızın bundan sonra da pek çok hayırlı işe vesile olacağına inandığını ifade etti." açıklaması yapıldı.

KIRIM VAKFINDA YENİ DÖNEMDE GÖREV ALACAK OLAN İSİMLER BELİRLENDİ

Kırım Vakfının gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısında yeni dönemde vakfın bünyesinde yer alacak olan isimler belirlendi. Buna göre Kırım Vakfının yeni teşkilat yapısı şöyle:

Yönetim Kurulu (Asil)

Tuncer KALKAY

Mükremin ŞAHİN

Prof. Dr. Hakan KIRIMLI

Tuncay KALKAY

Ömer ÖZEL

Prof. Dr. Enver AYDOĞAN

Av. Uğur Yaşar UYGUN

Yönetim Kurulu (Yedek)

Serkan SAVA

Prof. Dr. Zühal YÜKSEL

Niyazi ELİTOK

Denetim Kurulu

Oya Deniz Çongar ŞAHİN

Ümit YÜKSEL

Ertuğrul NAS

Toplantının ardından yeni yönetim kurulu adına teşekkür konuşması yapan Tuncer Kalkay, Kırım Vakfının tanıtım çalışmaları da dahil olmak üzere bundan sonraki dönemde farkındalığa ve görünürlüğe önem vereceklerinin altını çizdi. Kalkay, Kırım Vakfının bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerde emeği geçen, ahirete intikal etmiş mütevelli heyet üyelerine Allah’tan rahmet, yaşayanlara da uzun ömürler dilekleri ile şükranlarını iletti.

Genel Kurulun ardından ilk toplantısını yapan Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Tuncer Kalkay'ı başkanlığa, Ömer Özel'i Başkanvekilliğine, Tuncay Kalkay'ı muhasipliğe; Yönetim Kurulu üyeliğine ise Mükremin Şahin, Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Prof. Dr. Enver AYDOĞAN ve Av. Uğur Yaşar Uygun'u seçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.