SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Teşkilatları Platformundan Nariman Celal açıklaması: Emeği geçenlere teşekkür ederiz

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından KTMM Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in esir takası kapsamında Rus esaretinden kurtulmasına ilişkin basın açıklaması yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Teşkilatları Platformundan Nariman Celal açıklaması: Emeği geçenlere teşekkür ederiz

Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleştirilen esir takası kapsamında serbest bırakıldı. 3 yıl aradan sonra Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbest bırakılması geniş yankı uyandırdı. 

KIRIM TATAR TEŞKİLATLARI PLATFORMUNDAN BASIN AÇIKLAMASI

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbestliğine ilişkin olarak yazılı açıklama yayımladı. Platformun 1 Temmuz 2024 tarihli basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İki yılı aşkın bir süredir işgalci Rusya Federasyonu tarafından haksız, hukuksuz ve mesnetsiz bir şekilde esir tutulan Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in hürriyetine kavuşması tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası tarafından da büyük memnuniyetle karşılanmıştır. Halihazırda Rusya tarafından esir tutulan bütün vatandaşlarımız serbest bırakılıncaya ve vatanımız Kırım işgalden kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Nariman Celal’in serbest bırakılmasında emeği geçen tüm devlet yetkililerine ve şahıslara teşekkür ederiz.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Başkanı Ümit Şilit

NARİMAN CELAL ESARETTEN KURTULDU!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde serbest bırakıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), açıklamasıda Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtmişti.

Nariman Celal'i, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov karşıladı.

Nariman Celal, hürriyetine kavuştuktan sonra eşi Leviza Celal ile telefonda görüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.