SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlama etkinliğine sen de katıl!

Kırım Derneği Genel Merkezi tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek olan Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlama etkinliği saat 14.00'te Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Toydemir mahallesinde başlayıp Kırım Gelişim Vakfı ve Polatlı Kırım Derneği organizasyonuyla saat 16.00'da Karayavşan mahallesinde devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlama etkinliğine sen de katıl!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Derneğin Gençlik Komisyonu tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde "Kırım Tatar Milli Bayrak Günü" kutlama etkinliği düzenlenecek. Kırım Derneği Genel Merkezi önünden kalkması planlanan otobüslerle Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Toydemir köyüne gidilecek. Saat 14.00'te başlayacak olan etkinlikte tarak tamgalı gök bayraklarla yürüyüş yapılacak. Ardından kutlama, geleneksel Kırım Tatar halk oyunlarının oynanacağı şenlikle devam edecek.

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜ KUTLAMALARI KARAYAVŞAN'DA DEVAM EDECEK

Davetliler yürüyüş sonrasında; Kırım Gelişim Vakfı, Polatlı Kırım Derneği ve Karayavşan Mahallesi Muhtarlığı ortaklığında düzenlenen Kırım Tatar Milli Bayrak Günü etkinliğine katılım sağlayacak. Toydemir mahallesinden Karayavşan mahallesine gidecek olan katılımcılar, Kırım Tatar bayrakları ve marşlarıyla saat 16.00'da Kurtuluş Savaşı'nın sona erdiği tepenin zirvesine çıkacak. Ukrayna Devlet Halk Müziği Sanatçıları Gülizar Bekirova ve Rüstem Memed'in Kırım Tatar yırlarını seslendireceği etkinlikte dans gruplarının sahne performansı şenliğe coşku katacak. 

Eskişehir'de 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü şehitleri için anma yürüyüşü -  QHA - Kırım Haber Ajansı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.