SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar diaspora temsilcileri Ukrayna'da Taşeva ile görüştü

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’e çalışma ziyareti düzenleyen Kırım Tatar heyetleri; 8 Ekim 2024 tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Temsilciliği ve Kırım Evi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar diaspora temsilcileri Ukrayna'da Taşeva ile görüştü

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bir dizi resmi görüşme gerçekleştirmek için Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporası temsilcileri, 8 Ekim 2024 tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Temsilciliği ve Kırım Evi Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki Kırım Tatar heyeti ile Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, KTMM üyeleri Eskender Bariyev, Riza Şevkiyev, Gayana Yüksel, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Gündemir ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformuna bağlı kurumların temsilcilerinin bulunduğu heyet tarafından gerçekleştirildi.

KIRIM ÖZERK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI TEMSİLCİLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Heyetler, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva ile görüşme gerçekleştirdi. Taraflar görüşmede iki halkın tarih ve kültürünü tanıtmak amacıyla Türkiye'de Ukrayna ve Kırım Tatar eğitim kurumlarının açılmasının önemini ele aldı.

Tamila Taşeva'ya, Ümit Şilit tarafından hediye takdim edildi.

KIRIM EVİ KÜLTÜR MERKEZİNDE ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Heyetin gerçekleştirdiği görüşmelere Rus saldırılarına karşı Ukrayna'nın ön cephesinde yer alan İzet Gdanov da katılarak cephedeki durum hakkında bilgi verdi.

KIRIM TATAR KONAĞI PROJESİ ELE ALINDI

Ardından heyet, Kıyiv'de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında; Kırım Evi Kültür Merkezi Müdürü, Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev ve Ukrayna Ulusal Halk Mimarisi ve Yaşamı Müzesi Müdürü Oksana Starak-Povyakel ve mimar İvan Kuşnir ile görüşmeler gerçekleştirildi. Heyete, Kırım Evi Kültür Merkezine gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de Ukrayna Yerel Mimarisi ve Yaşamı Müzesinde (Pirogovo Açık Hava Müzesi) inşa edilecek Kırım Tatar konağı projesi tanıtıldı.

SİYASİ TUTSAK APPAZ KURTAMET'İN ANNESİ AYŞE KURTAMET İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Ayrıca Türkiye'den gelen heyet, Rus işgali altındaki Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde mahkeme tarafından, işgalcilerce uydurulan düzmece bir dava çerçevesinde 7 yıl hapis cezasına mahkûm edilen 22 yaşındaki Kırım Tatar siyasi tutsak Appaz Kurtamet’in annesi Ayşe Kurtamet ile görüştü. Ayşe Kurtamet, gerçekleşen görüşmelerde oğlu Appaz Kurtamet'in hikayesini anlatarak serbest bırakılması konusunda destek çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.