SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Merkezinden Nariman Celal'in serbest bırakılmasına ilişkin basın açıklaması

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 29 Haziran 2024 tarihinde Rus esaretinden kurtulan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in serbest kalmasına ilişkin olarak basın açıklaması yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Merkezinden Nariman Celal'in serbest bırakılmasına ilişkin basın açıklaması

Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleştirilen esir takası kapsamında serbest bırakıldı. 3 yıl aradan sonra Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbest bırakılması geniş yankı uyandırdı. 

KIRIM DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, Rus esaretinden kurtulan Nariman Celal'in serbestliğine ilişkin olarak yazılı açıklamada yayımladı. Derneğin 1 Temmuz 2024 tarihli basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Vatanımız Kırım’ı işgal eden Rusya Federasyonu tarafından asılsız ve uydurma gerekçelerle yargılanarak mahkûm edilen Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in salıverilerek esir takası sırasında Ukrayna’ya iade edilmesi Kırım Tatar diasporası tarafından büyük sevinç ve memnuniyetle karşılanmıştır.

Kırım’daki millî mücadelemizin önemli liderlerinden biri olan Nariman Celal’e, ailesine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Daha evvel Rusya tarafından benzer şekilde asılsız ve uyduruk gerekçelerle, hukuksuz ve yetkisiz olarak tutuklanan diğer iki Meclis Başkan Yardımcımız İlmi Umer ve Ahtem Çiygöz vakalarında olduğu gibi Nariman Celal’in hürriyetine kavuşmasında emek ve desteği olan tüm yetkililere teşekkürlerimizi bildiririz.

Umudumuz ve beklentimiz odur ki; halen Rusya tarafından insanlık dışı koşullarda esir tutulan tüm Kırım Tatar vatandaşlarımız ve diğer esirler en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşur.

Kırım Tatar halkının Kırım’daki vahşi Rus işgaline karşı mücadelesi yılmaksızın devam edecektir.

Saygılarımızla.

NARİMAN CELAL ESARETTEN KURTULDU!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde serbest bırakıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), açıklamasıda Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtmişti.

Nariman Celal'i, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov karşıladı.

Nariman Celal, hürriyetine kavuştuktan sonra eşi Leviza Celal ile telefonda görüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.