SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Merkezi: Tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz

Kırım Derneği Genel Merkezi internet sayfasından açıklama yayımlayarak deprem bölgelerine yönelik yardım kampanyalarını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Merkezi: Tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde can kaybı sayısı giderek artıyor. Sivil toplum kuruluşları arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. 

KIRIM DERNEĞİ GENEL MERKEZİNDEN BAŞSAĞLIĞI

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında 7 Şubat 2023'te açıklama yayımlandı. Dernek sayfasında yer verilen açıklamada şu ifadeler aktarıldı:

Ülkemizin 10 ilinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş (Pazarcık, Elbistan) merkezli deprem felâketi hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu büyük felâkette hayatını kaybeden kardeşlerimizin ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Yaralılara acil şifalar, ailelere sabır diliyor, henüz ulaşılamayan vatandaşlarımızdan hayırlı haberler temenni ediyoruz. Camiamızı, tüm dostlarımızı ve şubelerimizi resmi kurumlarımızın açmış olduğu yardım kampanyalarına katılmaya davet ediyoruz. Tüm halkımıza bir kere daha başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ayrıca Kırım Derneği bölgelerine insani yardım göndererek depremzedelerin yaralarını sarıyor. Kırım Derneğine bağlı şubeler bulundukları bölgede vatandaşların yardımlarını toplayıp en ihtiyaç duyulan bölgeye sevk ediyor.

Kırım Derneği Genel Merkezinden yapılan açıklamada, "Merkezi  Kahramanmaraş  Pazarcık ve Elbistan olan  7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ili kapsayan depremlerde  vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya yönelik yardımlar hızla  organize ediliyor. Bu çerçevede Derneğimiz şube, temsilcilikleri yanında diğer Kırım dernekleri de faaliyetlerini sürdürüyor" ifadeleri kullanıldı. 

whatsapp image 2023 02 07 at 09 28 40 1675753738 783

KIRIM DERNEĞİ ŞUBELERİ YARDIM KAMPANYALARI BAŞLATTI

Dernek bünyesinde faaliyet gerçekleştiren Kırım Derneği Büyük Britanya (Londra) şubesi dün içinde ısıtıcı, battaniye, hijyen seti, çocuk bezi, kışlık kıyafet, kadın hijyen seti, bebek kıyafetleri, uyku tulumu gibi acil ihtiyaçların bulunduğu 2 kargo uçağıyla insani yardım gönderdi. Devam eden yardımlar Londra'da Stoke Newington Central'da yer alan Aziziye Camisi'nde toplanıyor. 

Derneğin Gebze şubesi dün topladığı insani yardımları deprem bölgesine gönderdi. Devam etmekte olan yardımlar aşağıda bırakılan adrese sevk ediliyor. 

Adres: Osman Yılmaz Mah. Fevzi Çakmak Cad. Geyveli Apt., No:13 

İletişim: Şube Başkanı: Ahmet Atayşen (0532 589 38 22) Şube Muhasibi: Rafet Pakdemir (0532 771 30 20)

Polatlı Kırım Derneği de aynı şekilde toplanna insnai yardımları dün itibarıyla deprem bölgelerine sevk etti. Yardımların devam ettiğini belirten dernek adresi paylaştı. 

Adres: Zafer Mahallesi, Gordion Cad. No:56

9e267dbf cefc 4c07 b823 94009fb4d6a0

Eskişehir Kırım Halkbilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EKHAD) dün 1. parti çocuk bezi, ped, ıslak mendil, battaniye, hijyen setleri neden oluşan malzemeler Odunpazarı Belediyesi konvoyu ile Hatay'a gönderdi.

Aynı şekilde Kırım Derneği Konya şubesi tarafından yardım kampanyası başlatıldığı duyuruldu. Dernek şubesinin paylaştığı IBAN numarası aşağıdadır:

Konya Şubemiz İban Numarası:

Kırım Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği -  Konya Şubesi

TR87 0001 0004 6135 8834 6350 01

(Açıklama kısmına "DEPREM YARDIMI" şeklinde not düşülmesi rica olunur.)

Kırım Derneği Konya Şubesi: İhsaniye Mahallesi Yahya Çavuş Caddesi No:35/C Konya

Gebze2

Kırım Derneği Genel Merkezinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Eskişehir Kırım Derneği ‘nin düzenlemiş olduğu nakdi yardım kampanyasına destek olabilir, ayrıntılı bilgi için Dernek adresine uğrayabilir veya 0222 220 20 90 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Derneğimiz Manavgat Şubesi tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere bebek maması, ıslak mendil, çocuk bezi gibi ihtiyaç malzemeleri toplanmaktadır. Manavgat ve civarında bu tür malzemelerin temininde yardımcı olabilecekler 0543 447 63 94 no'lu telefondan Manavgat Şube Başkanımız Diğdem Çalışkan ile iletişime geçebilirler.

Üyelerimizi, derneklerimizin yukarıda bahsi geçen kampanyaları yanında AFAD ve Kızılay’ın düzenlemiş olduğu bağış  kampanyalarına da katılmaya davet ediyoruz

TÜRKİYE'Yİ SARSAN DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Türkiye, 6 Şubat 2023'te saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem yaşandı.

Türkiye Cumhuriyeti 7 günlük milli yas ilan etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.