SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Ailesi, huzurevi sakinlerini ve kimsesiz çocukları yalnız bırakmadı: Kırım Tatar kültürüyle tanıştırdı

Kırım Ailesi ile Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, huzurevi sakinlerine ve kimsesiz çocuklara yönelik olarak düzenledikleri "Minik Eller ve Yetişkin Gençler Müzikle Buluşuyor, Kırım Tatarı Kültürüyle Tanışıyor" başlıklı etkinlikle Kırım Tatar kültürünü geleneksel müzik ve danslarla tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Ailesi, huzurevi sakinlerini ve kimsesiz çocukları yalnız bırakmadı: Kırım Tatar kültürüyle tanıştırdı

Ukrayna'daki Rus saldırıları nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kalan ve Eskişehir kentinde faaliyet yürütmeye başlayan Kırım Ailesi, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü himayesinde 8 Temmuz 2024 tarihinde bir kültürel bir etkinlik gerçekleştirdi. Kırım Ailesi, huzurevi sakinleri ve kimsesiz çocuklar için organize edilen programda, Kırım Tatar kültürünü geleneksel danslar ve müziklerle sergiledi.

"Minik Eller ve Yetişkin Gençler Müzikle Buluşuyor, Kırım Tatarı Kültürüyle Tanışıyor" isimli program Eskişehir Tulpar Park Binicilik Kulübü'nde tertip edildi. Etkinlikte; Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Turan, İl Müdür Yardımcıları, çocuklar, huzurevi sakinleri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

ANİFE KURTSEİTOVA'DAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE TEŞEKKÜR

Programın açılışında konuşma yapan Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova, sevdiklerinden uzakta olduklarını ancak söz konusu organizasyona katılanlar sayesinde büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Kurtseitova konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye teşekkür etmek istiyorum. Biz savaştan önce Türkiye'ye çok geldik. Aslında biz de sizin gibi bir Türk'üz. Buraya çok farklı festivallere ve konserlere katılmak için gelmiştik ancak şimdi tabii ki, burada çalışmaya gayret ediyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımız, okulumuz burada. Hepinize çok teşekkür etmek istiyorum. Bir gün savaşlar biter, ancak zor günlerde yardım eden Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir zaman unutulamaz. Bugün çok heyecanlıyım, dedelerimiz, çocuklarımız burada. Bizim tüm akrabalarımız çok uzakta, Kırım'dalar. Bazıları yok, görmüyoruz. Sizler (huzurevi sakinleri ve kimsesiz çocuklara) izin verirseniz her bayram sizlerin yanına gelmek istiyoruz. Bugün tüm kalbimizle sizlerin yanına geldik.

ETKİNLİKTE KIRIM TATAR KÜLTÜRÜ TANITILDI

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak ise konuşmasında, "Bu etkinlik, çocuklarımızla yaşlılarımızı müzik ve kültür aracılığıyla bir araya getirerek kültürel farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN EMANETİNDE OLAN ÇOCUKLAR VE ÇINARLAR KIRIM TATAR KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU"

Öte yandan Eskişehir Milletvekili Gürcan Türkiye'deki Kırım Tatarlarını yalnız bırakmayacaklarını vurguladığı konuşmasında, "Ukrayna’da Kırım Tatarlarına yapılan baskı ve zulmü görmezden gelemezdik. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz kıymetli kardeşlerimizle birlikte Kırım Tatar kültüründen eserler kurumlarımıza emanet ettiğimiz evlatlarımız ve çınarlarımızla buluştu." dedi.

Konuşmaların ardından Kırım Ailesi çocukları etkinliğe "Ey Güzel Kırım" türküsünü seslendirerek başladı. İzleyicilere keyifli anlar yaşatan Kırım Ailesi tarafından icra edilen Ağır Ava ve Kaytarma dansları büyük beğeni topladı. Kırım Ailesi çocukları etkinlik boyunca Kırım Tatar kültürünü danslar ve müziklerle sergiledi. 

Huzurevi sakinleri ve çocuklar savaş mağduru çocuklarla buluştu

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırım Ailesi ekibine teşekkürlerini ileterek, Anife Kurtseitova'ya Türk bayrağı hediye etti.

Programla ilgili olarak Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklamalarda bulunan Kurtseitova, "Bizim burada kimsemiz yok. Bayramlaşmaya veya mezarlıklara gidemiyoruz. Büyüklerimizin elini öpemiyoruz." diyerek hem Eskişehir'deki yalnız çınarlara hem de çocuklara el uzattıklarını, onların da Kırım Ailesine el uzattığına dikkat çekti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.