SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Metin Ömer'in yeni kitabı İstanbul’da tanıtılacak

Romanya'daki Kırım Tatarlarından tarihçi Dr. Metin Ömer'in "İki Dünya Savaşı Arasında Romanya'daki Türk-Tatar Toplumu ve Türkiye'ye Göçler" adlı kitabının tanıtımı 8 Eylül 2023'te İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Metin Ömer'in yeni kitabı İstanbul’da tanıtılacak

Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu üyesi, Tarihçi, Araştırmacı ve Köstence Ovidius Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Metin Ömer'in "İki Dünya Savaşı Arasında Romanya'daki Türk-Tatar Toplumu ve Türkiye'ye Göçler" isimli kitabının tanıtımı yapılacak. 

KİTAP TANITIMI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

İstanbul Romen Kültür Merkezinin davetiyle 8 Eylül 2023 tarihinde saat 18.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) Çok Amaçlı Salonu'nda Dr. Metin Ömer, eseri üzerine konuşacak ve ardından okuyuculara kitabını imzalayacak. 

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

DR. METİN ÖMER, KİTABINI KIRIM HABER AJANSINA ANLATMIŞTI

Kırım Tatar tarihçi Dr. Metin Ömer, yeni kitabı "İki Dünya Savaşı Arasında Romanya'daki Türk-Tatar Toplumu ve Türkiye'ye Göçler" ile ilgili 26 Mayıs 2023'te Kırım Haber Ajansına (QHA) demeç vermişti. Romanya arşivlerinden ilk kez yayımlanan belgeleri araştırdığını ve buna kitabında yer verdiğini belirten Ömer, "Kullanılan kaynaklar ve sunulan perspektiflerden dolayı bu kitap sahasındaki tek akademik çalışmadır" dedi.

Tarihçi Dr. Metin Ömer'in doktora tezi olan bu konu aynı başlık ile Romanya'da 2020 yılında yayımlanmıştı. Ömer'in, Romanya'daki Türk ve Tatar halkının Türkiye'ye göç etmesini konu edinen "İki Dünya Savaşı Arasında Türklerin ve Tatarların Romanya'dan Türkiye'ye Göçleri (EMIGRAREA TURCILOR ȘI TĂTARILOR DIN ROMÂNIA ÎN TURCIA ÎNTRE CELE DOUĂ RĂZBOAIE MONDIALE)" isimli eseri Rumence'ye çevrilerek piyasaya sürülmüştü. Kitabın önsözünü Prof. Dr. Hakan Kırımlı yazmıştı.

Metin Ömer: Hayatımın en güzel yılları Türkiye'de geçti - QHA - Kırım Haber  Ajansı

DR. METİN ÖMER KİMDİR?

Romanya'nın Dobruca bölgesindeki Mecidiye kasabasında dünyaya gelen Kırım Tatarı Metin Ömer, Romanya'da okutulan ders kitaplarında Tatarlar ile ilgili olumsuz yorumları gördükten sonra tarih eğitimi almaya karar verdi. 

Metin Ömer, lisans ve yüksek lisans eğitimini Köstence Ovidius Üniversitesinde Tarih bölümünde tamamladı. Doktora eğitimini ise Türkiye'nin başkenti Ankara'daki Hacettepe Üniversitesinde 2018 yılında tamamlayan Ömer, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından verilen Türkiye Bursları sayesinde eğitim aldı.

Romanya'daki Köstence Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Ömer, aynı zamanda Dünya Kırım Tatar Kurultayının (DQTK) Yönetim Kurulu üyesi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.