SON DAKİKA
Hava Durumu

1. Kırım Tatar Millî Kurultayına ithaf edilen Uluslararası Satranç Turnuvası'nı kazanan isimler belli oldu

Kırım Derneği Genel Merkezi ve Genç Tatar İnisiyatifi organizatörlüğünde gerçekleşen 1. Kırım Tatar Millî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde oynanan maçlarla tamamlandı. Turnuvayı kazanan isimler açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
1. Kırım Tatar Millî Kurultayına ithaf edilen Uluslararası Satranç Turnuvası'nı kazanan isimler belli oldu

Kırım Tatarlarının millî tarihinde önemli bir yer teşkil eden 1917'de kurulan 1. Kırım Tatar Millî Kurultayını yad etmek amacıyla düzenlenen 1. Kırım Tatar Millî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Genç Tatar İnisiyatifi organizatörlüğünde gerçekleştirildi. 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan klasman ve final maçlarının oynanmasıyla tamamlanan turnuvada maçlar çevrim içi olarak oynandı.

TURNUVAYA 69 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

İlki 2021 yılında yapılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "1. KIRIM TATAR MİLLÎ KURULTAYI 106. YILI ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI'NA" 69 kişi kayıt yaptırdı.

Turnuvada katılımcıların 64'ü Türkiye’den olurken; Birleşik Krallık'tan 1 kişi, Azerbaycan’dan 1 kişi, Türkmenistan'dan 2 kişi ve Kırım’dan 1 kişi turnuvaya katıldı. Kayıt yaptıranlardan sadece 52 kişi Lichess takımına katılırken klasman maçları 49 kişi ile oynandı.

TURNUVA'NIN ŞAMPİYONU AŞKABAT'TAN

Turnuvaya Türkmenistan'dan katılan Yusup Atabayev birinciliği elde ederken; Azerbaycan'dan Meherrem Ceferov ikinci, Türkiye'den Tuna Özateş üçüncü oldu. Turnuvanın dördüncü ve beşincisi oyuncuları ise sırasıyla Türkiye'den Cihan Akif Güngör ve Esat Tuna Türker oldu.

Turnuva sonrasında ödül almaya hak kazanan yarışmacılar sırasıyla 7 bin TL, 5 bin TL, 3 bin TL, bin TL ve bin TL ile ödüllendirilecekler. Oynanan final maçı, Genç Tatar'ın YouTube sayfasında paylaşıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.