SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Ukrayna'nın zafer planını ABD kongre üyeleriyle görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), İtalya'daki Ambrosetti Forumu'nda ABD kongre heyeti ile Ukrayna'nın zafer planının bazı ayrıntılarını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Ukrayna'nın zafer planını ABD kongre üyeleriyle görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 8 Eylül 2024 tarihinde paylaştığı video mesajında İtalya'daki Ambrosetti Forumu'nda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kongre heyeti ile Ukrayna'nın zafer planının bazı ayrıntılarını görüştüğünü açıkladı. 

Zelenskıy,  "İtalya'daki Ambrosetti Forumu'nun aralarında, ABD Kongresi'nden bir heyetle görüştüm. Özellikle Ukrayna için zafer planının bazı ayrıntıları hakkında konuştuk. Tüm adımları ABD Başkanı Biden'a ve iki başkan adayı Trump ve Harris'e tam olarak sunacağız. Şimdi, sonbaharın başlangıcında, temel odak noktamız Ukrayna ve Ukraynalıların pozisyonlarını mümkün olduğunca güçlendirmek, şehirlerimizi ve köylerimizi Rus teröründen korumak ve tabii ki, cepheye daha fazla yetenek kazandırmaktır." dedi.

Ayrıca ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yapılacak görüşmenin sonuçlarına gerçekten güvendiğini belirten Zelenskıy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yapılan müzakerelerin de Ukrayna açısından önemli olduğunu kaydetti.

“AMERİKA'YA BAĞLI BAZI NOKTALAR VAR”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumu'na katılmıştı. Forumda ateşkese yönelik bir planı olduğunu söyleyen Zelenskıy, "Bir plan hazırladım ve bunu ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum çünkü Amerika'ya bağlı bazı noktalar var. Umarım bu planı Biden'a ve adaylara gösterme ve geribildirim alma fırsatı bulurum. Şu anda hiçbir şey paylaşmadık. İlk temas Biden ile olacak."  demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.