SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna'nın tamamını Rus teröründen korumak için modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın tüm topraklarının Rus teröründen arınması için modern savaş uçaklarına ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna'nın tamamını Rus teröründen korumak için modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yayımladığı video mesajında İran yapımı kamikaze İnsansız Hava Araçları (İHA) ile işgalci Rusya'nın saldırılara devam ettiğini ifade etti. Zelenskıy, Ukrayna'nın tüm topraklarının Rus teröründen korunması için modern savaş uçaklarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

İŞGALCİ RUSYA, KAMİKAZE İHA'LARI İLE SALDIRDI

İran, 27 Şubat 2023 tarihi akşam saatlerinde Ukrayna'nın kuzeyinde İran yapımı "Shahed" tipi taarruz insansız hava araçları ile saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna hava savunması, Rusya tarafından Ukrayna topraklarına atılan bu 14 adet İHA'dan 11'ini düşürdü. Ayrıca, kamikaze İHA'larının isabet ettiği Hmelnıtskıy'de üç kişi yaralandı ve 2 kişi yaşamını yitirdi.

"MODERN SAVAŞ UÇAKLARINA İHTİYACIMIZ VAR"

Zelenskıy, kamikaze İHA'ları ile yapılan saldırıya atıfta bulunarak, "Bu yüzden, modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var. Böylece devletimizin tüm bölgesini Rus teröründen koruyabiliriz. Hava savunması, özellikle havacılık tarafından sağlandığında tamamlanır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna Hava Kuvvetleri başta olmak üzere tüm personelin şu ana kadar başarılı bir şekilde operasyon yürüttüğünü ifade eden Zelenskıy, "Ancak ortaklarımızla ilişkilerde havacılık tabusu kaldırıldığında gökyüzünü tamamen koruyabileceğiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.