SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Trump ile ne konuştu?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), iki ay önce ABD başkan adayı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını CNN’e verdiği röportajda açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Trump ile ne konuştu?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli CNN’e verdiği röportajda iki ay önce ABD başkan adayı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. Zelenskıy, Trump'ın kendisine çok destekleyici davrandığını ve savaşta hayatta kalmanın zorluklarını anladığını söyledi.

Barış planına da değinen Zelenskıy, ilk olarak ABD Başkanı Joe Biden ile paylaşacağını aktardı. Ayrıca Zelenskıy, planın her iki başkan adayı Trump ve Kamala Harris ile paylaşılmasının uygun olacağını belirtti. Zelenskıy, barış planını ABD Kongresi'nde de sunmayı planlıyor. Daha sonra barış planı kamuoyu ile paylaşılacak.

Trump'ın son açıklamalarını değerlendiren Zelenskıy, Trump'ın ne demek istediğinden emin olmadığı için bunları tam olarak anlamadığını ifade ederek seçim dönemi, seçim mesajlarının çok gerçekçi olmadığını ve bu mesajların tüm halkı gerginleştirebileceğini düşündüğünü kaydetti.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump, Ukrayna'nın zaferini isteyip istemediğine ilişkin yöneltilen soruyu iki kez doğrudan yanıtlamaktan kaçınmıştı ve savaşın bitmesinin ABD’nin çıkarına olduğunu söylemişti.

“AMERİKA'YA BAĞLI BAZI NOKTALAR VAR”

Zelenskıy, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumu'na katılmıştı. Forumda ateşkese yönelik bir planı olduğunu söyleyen Zelenskıy, "Bir plan hazırladım ve bunu ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum çünkü Amerika'ya bağlı bazı noktalar var. Umarım bu planı Biden'a ve adaylara gösterme ve geribildirim alma fırsatı bulurum. Şu anda hiçbir şey paylaşmadık. İlk temas Biden ile olacak."  demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.