SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rusya’ya yardım eden her hain cezasını çekmeli

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kramatorsk'a yapılan saldırıları değerlendirirken; işgalci Rusya'ya yardım eden her hainin cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rusya’ya yardım eden her hain cezasını çekmeli

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 28 Haziran 2023 tarihinde yayınladığı videoda, işgalci Rusya’nın sivilleri hedef aldığı Kramatorsk saldırılarını değerlendirdi. Zelenskıy, terör devleti Rusya’ya yardım eden her hainin mümkün olan en yüksek cezayı hak ettiğini ve tüm uluslararası toplum önünde sorumluluk taşıması gerektiğini belirtti.

"RUS TERÖRİSTLERİN UKRAYNALILARIN HAYATLARINI MAHVETMESİNE YARDIM EDEN HERKES EN AĞIR CEZAYI HAK EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ukrayna Güvenlik Servisi, polis özel kuvvetleriyle birlikte, bu terör saldırısının gerçekleştirilmesine kolaylık sağlayan bir kişiyi tutukladı. Kramatorsk'ta tanınmış bir pizzacı olan bir kafede... Hala insanlar moloz altında olabilir. Rus teröristlerin Ukraynalıların hayatlarını mahvetmesine yardım eden herkes en ağır cezayı hak ediyor" açıklamasını yaptı.

İŞBİRLİKÇİLER VATANA İHANET SUÇLAMASI İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Volodımır Zelenskıy, Rus işbirlikçilerin, ömür boyu hapis cezasına varan bir vatana ihanet suçlamasıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Zelenskıy konuşmasında, "Terör devletin suç ortağı olunmaması gerektiğini anlamayan herkes, tüm uluslararası toplum nezdinde bunun hesabını vermelidir. Terör devletinin suç ortakları, hain olarak görülmelidir" ifadelerine yer verdi.

RUSYA, KRAMATORSK'U BOMBALADI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR!

İşgalci Rusya, Ukrayna'da sivilleri hedef almaya devam ediyor. Rus ordusu, 27 Haziran 2023 tarihinde Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentini bombaladı. Saldırıda en az 11 kişi hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.