SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rusya Ukrayna'yı yaklaşık 110 füze ile vurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya’nın bu sabah düzenlediği saldırı sırasında Ukrayna’ya karşı yaklaşık 110 tip farklı füze kullandığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy:  Rusya Ukrayna'yı yaklaşık 110 füze ile vurdu

İşgalci Rusya, Ukrayna’ya karşı geniş hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu sabah saat 07.00 dolaylarında ülke genelinde hava alarmı verildi. Kısa süre sonra Kıyiv, Zaporijjya, Dnipro, Lviv, Odesa, Harkiv başta olmak üzere bir dizi yerleşim yerlerinde patlamalar meydana geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rus ordusunun sabah düzenlediği saldırı sırasında yaklaşık 110 tip farklı füze kullandığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yayımladığı yazılı açıklamada, “Doğumhane, eğitim kurumları, alışveriş merkezi, apartmanlar, özel evler, ticari depo ve otopark. Kıyiv, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkiv, Zaporijjya ve diğer şehirlerimiz. Bugün Rusya elinde olan her şeyle vurdu: S-300, seyir füzeleri, SİHA’lar. Stratejik bombardıman uçakları Kh-101/Kh-505' füzeleri fırlattı. Yaklaşık 110 füze ateşlendi ve bunların çoğu düşürüldü.” ifadelerini kullandı.

"DEVLETİMİZİN GÜVENLİĞİNİ GARANTİ ALTINA ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Saldırıda bir dizi kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktaran Zelenskıy, “Teröristlerin saldırılarına mutlaka cevap vereceğiz. Devletimizin, her şehrin ve tüm halkımızın güvenliğini garanti altına almak için mücadele edeceğiz. Rus terörü kaybetmeli ve aynen böyle olacak.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.