SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Papa Francis ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Papa Francis ile Roma'da bir araya geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Papa Francis'i Ukrayna'ya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Papa Francis ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin ardından ilk kez 13 Mayıs 2023 tarihinde Roma’da resmi ziyaretlerde bulundu. Zelenskıy, Papa Francis ile 40 dakika süren bir görüşme yaptı ve Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırılarını anlattı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün İtalya'da cumhurbaşkanı ve başbakan ile bir araya geldi. İtalya'daki temaslarında, Ukrayna'ya Rus saldırganlığına karşı uluslararası desteğin devam etmesi mesajlarını verdi. Zelenskıy, Avrupa temaslarına bugün Almanya'nın başkenti Berlin ile devam ediyor.

Vatikan, görüşmenin ardından Zelenskıy ve Papa Francis'in Ukrayna’daki Rus saldırganlığının insani ve siyasi durumunu konuştuğunu açıkladı. Görüşmede taraflar, Ukrayna’daki halka yönelik insani desteğin güçlendirilmesi gereği üzerinde durdu.  

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ayrıca Papa Francis'ten gıda güvenliği, mahkumların ve sürgünlerin serbest bırakılması ve adaletin yeniden tesis edilmesi alanlarında barış formülünün uygulanmasını kapsamlı bir şekilde destek istedi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI, PAPA FRANCIS'TEN DESTEK İSTEDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Papa Francis’e Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını açıkça kınaması çağrısında bulundu ve mağdur ile saldırgan arasında eşitlik olamayacağını vurguladı.

Zelenskıy, Rusya'nın Ukraynalı çocukların kaçırılmasını da gündeme getirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Vatikan'ı Ukrayna'nın Rusya'ya yasa dışı ve zorla götürülen, fiilen kaçırılan Ukraynalı çocukların iadesine yönelik çabalarına katılmaya çağırdı.

ZELENSKIY, PAPA'YI UKRAYNA'YA DAVET ETİ

Volodımır Zelenskıy, Rus işgalinden etkilenen tüm Ukraynalılara dualarla destek olmak ve Rus işgaline karşı mücadele etmek için Papa Francis'i Ukrayna’ya davet etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sabah Kutsal Papa Francis ile Ukrayna, devletimiz için barış arayışı, işgalcilerin zulmü, kuşatma altındaki şehirlere giden insani koridorlar hakkında konuştum. Savaşa karşı net ve güçlü duruşu ve Ukrayna için yaptığı dualar için Papa'ya teşekkür ettim. Bu en önemli anda ülkemizi ziyaret etmeyi teklif etti. Her birimizin, her bir Ukraynalının kesinlikle desteğini alacak olan bu önemli geziyi düzenleyebileceğimize inanıyorum" dedi.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.