SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 7 Eylül 2024 tarihinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumu'na katıldı. Zelenskıy, oturum aralarında Meloni ile bir araya geldi.

Görüştükleri ana konulardan birinin Ukrayna'nın toparlanması ve yeniden inşası olduğunu kaydeden Zelenskıy “İtalya'nın 2025'te bir sonraki Ukrayna İyileştirme Konferansına ev sahipliği yapma kararını derinden takdir ediyoruz. İtalya'nın her noktasında aktif rol oynadığı Barış Formülü'nün uygulanmasından da bahsettik. Giorgia'ya ve İtalyan halkına, adil bir barışın yeniden sağlanmasına yönelik destekleri ve ortak çabaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

2024 UKRAYNA İYİLEŞTİRME KONFERANSI (URC2024)

Almanya’nın başkenti Berlin’de 11-12 Haziran 2024 tarihleri arasında Ukrayna İyileştirme Konferansı yapılmıştı. Konferans "Savunmada birlik. İyileşmede birlik. Birlikte daha güçlü" sloganı çerçevesinde gerçekleşmişti. Avrupa Birliği (AB) üye ülkesinde düzenlenen ilk Ukrayna İyileştirme Konferansı olması açısından dikkat çekmişti.

MELONİ'YE ÖZGÜRLÜK NİŞANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Vaşington'da 9-12 Temmuz 2024 tarihlerinde NATO'nun 75. yıl dönümü için düzenlenen zirvede İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye Özgürlük Nişanı takdim etmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.