SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Biden ve Harris ile ayrı ayrı görüşecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BM Genel Kurulu için gideceği ABD'de Kamala Harris ve Joe Biden ile bir araya gelecek. Zelenskıy'ın görüşmelerde Zafer Planı'nı sunması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Biden ve Harris ile ayrı ayrı görüşecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) 79'uncusu gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sebebiyle ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ziyaret kapsamında aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüşecek. 

"UKRAYNA HALKININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE OLAN BAĞLILIĞIMIZ SARSILMAZDIR"

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile gereçekleştireceği görüşme hakkında açıklamada bulundu. Açıklamasında "Ukrayna halkının özgürlük mücadelesine olan bağlılığımız sarsılmazdır." ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşecek görüşme, Kamala Harris ve Volodımır Zelenskıy arasında gerçekleşen yedinci görüşme olacak.

BIDEN VE HARRIS AYRI GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRECEK

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy görüşmesinin 26 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı. Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray tarafından"26 Eylül Perşembe günü Başkan Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Beyaz Saray'da bir araya gelecek. Başkan Yardımcısı Harris de Beyaz Saray'da Başkan Zelenskıy ile ayrı olarak bir araya gelecek. Liderler, Ukrayna'nın stratejik planlaması ve ABD'nin Ukrayna'ya Rus saldırganlığına karşı savunmasında verdiği destek de dahil olmak üzere Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın durumunu görüşecekler. Başkan ve Başkan Yardımcısı, Ukrayna bu savaşta galip gelene kadar onunla birlikte durma konusundaki sarsılmaz kararlılıklarını vurgulayacaklar."  açıklaması yapıldı.

Zelenskıy'ın iki yetkiliyle de Zafer Planı hakkında görüşmesi bekleniyor.

ZAFER PLANI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, henüz basına açıklamadığı ancak 5 maddeden oluştuğunu belirttiği Zafer Planı'nı ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde sunacak.

Henüz detay verilmeyen plan; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek", "Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.