SON DAKİKA
Hava Durumu

Zalujnıy ve Budanov, Ukrayna Kahramanı ünvanına layık görüldü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri eski Başkomutanı Valeriy Zalujnıy ve Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna Kahramanı unvanına layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zalujnıy ve Budanov, Ukrayna Kahramanı ünvanına layık görüldü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri eski Başkomutanı Valeriy Zalujnıy ve Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov’u Ukrayna devletinin en yüksek onursal statüsü olan Ukrayna Kahramanı ünvanı ile ödüllendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının resmî internet sayfasında dün yayımlanan 2 kararda, Zalujnıy ile Budanov’un, Ukrayna'nın devlet egemenliğini ve toprak bütünlüğünün savunma konusunda sağladıkları önemli katkılar ve Ukrayna halkına özverili hizmet ettikleri için bu ünvana layın görüldükleri ifade edildi.

UKRAYNA ORDUSUNDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, resmî sosyal medya sayfasından yayımladığı mesajında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy'ın görevden alındığını açıkladı. Zalujnıy yerine Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüten Oleksandr Sırskıy'ı atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.