SON DAKİKA
Hava Durumu

Wagner'in eski komutanı Medvedev nasıl kaçtığını anlattı

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in eski komutanı Andrey Medvedev, Norveç'e nasıl kaçtığını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Wagner'in eski komutanı Medvedev nasıl kaçtığını anlattı

Rusya'nın paralı asker şirketi Wagner'in eski komutanı 26 yaşındaki Andrey Medvedev, Ukrayna'daki savaş suçlarına şahitlik ettiği için sığınma talep ettiği Norveç'e nasıl kaçtığını anlattı. Medvedev, 198 kilometrelik yolu nasıl aştığını çektiği videoda dile getirdi.

İşgalci Rusya 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik başlattığı saldırılarına devam ediyor. Rusya'nın paralı asker grubu Wagner, sivil hedefli saldırılarına yenisini ekliyor. Ukrayna'da savaş suçlarına tanıklık ettiği için Norveç'e kaçan Wagner Grubunun eski komutanı Andrey Medvedev'in açıklamaları, Rus İnsan Hakları kuruluşu Gulagu'nun Youtube hesabında yayımlandı. Norveç'e sığınma talep eden 26 yaşındaki Medvedev, başkent Oslo'daki sığınmacı kampında çektiği videoda yaşadıklarını anlattı. 

WAGNER'IN ESKİ KOMUTANI MEDVEDEV NASIL KAÇTIĞINI ANLATTI

Medvedev çektiği videoda, "Yakalansaydım öldürülürdüm" diyerek kaçışını anlattı. Wagner'ın eski üyeleri tarafından takip edildiğini ifade eden Medvedev şunları aktardı:

"Yakalanma, öldürülme, vurulma veya daha kötüsü tehlikesiyle karşı karşıyaydım. İki çitin üzerinden tırmandım. Kamuflaj için beyaz bir kıyafet giymiştim. İki çiti aşıp ormana girdim.
Bir gölün ya da körfezin buzlarına çıkarken köpek havlaması duydum. Arkamı döndüm ve benden yaklaşık 150 metre uzakta el fenerleri olan insanların bana doğru koştuğunu gördüm. Orman boyunca diğer tarafa koştum ve sonra buzlu göle koşmak istedim ama suyun hala donmadığı yerler olduğunu gördüm. Buzun daha kalın olduğu gölün kenarına daha yakın olan orman çizgisi boyunca koştum. İki silah sesi duydum; mermiler vızıldayarak geçti. Cep telefonumu parçalayıp ormana attım. Arkamı döndüm ve gölün üzerinden evlerin ışığına doğru koştum. Acı içinde ölmekten korkuyorum. Onlar ne yapar? Öldürürler. Ben onlarla konuşan bir kafayım, neden tüm bunlara ihtiyaçları var? Kaçmayı başarmam, orada birkaç ay saklanmayı başarmam ve buraya gelmem sanırım bir mucize. Bunun bir mucize olduğunu düşünmüyor musun? Sanırım öyle"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.