SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya savaş suçu işlemeye devam ediyor: Vovçansk'ta siviller katlediliyor!

İşgalci Rusya'nın Harkiv bölgesinde yoğunlaştırdığı saldırılarda Vovçansk kentindeki siviller katlediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya savaş suçu işlemeye devam ediyor: Vovçansk'ta siviller katlediliyor!

Vladimir Putin emrindeki işgalci Rus askerlerin Ukrayna'nın tamamına karşı başlattığı topyekûn saldırılar 3. yılında devam ediyor. Ukrayna'nın doğusundaki Harkiv bölgesinde yoğunlaşan Rus saldırıları nedeniyle kentteki savunmasız siviller katledildi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan paylaşımda yeni bir savaş suçu gözler önüne serildi.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE VOVÇANSK'TA SOYKIRIM İŞLENİYOR

Harkiv bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar neticesinde Vovçansk (Vovchansk) kentinde savunmasız sivillerin büyük bir kısmı Rus saldırılarına kurban gitti. Yerleşim yerlerini ve sivilleri yok etme amacı güderek, saldırılarını artıran Rus birlikler, kentte büyük bir soykırım suçu işledi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ise Vovçansk kentindeki Rus saldırılarına dikkat çekti. Büyükelçilik sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Rusya'nın savaş suçluları ordusu yenilip durdurulana kadar şehirlerimizde ölüm yürüyecek. Vovçansk, Rusya'nın Ukrayna'nın diğer şehirlerinde olduğu gibi sivillere yönelik soykırım uygulamalarının aynısını uygulayarak tamamen yok ettiği bir şehir." ifadeleri yer aldı. 

ZELENSKIY HARKİV'DEKİ ÇATIŞMALAR NEDENİYLE ZİYARETLERİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) Harkiv'de yoğunlaşan Rus saldırıları nedeniyle geçen haftaki İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etmiş, Batılı müttefiklerine hava savunma desteği çağrısında bulunmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.