SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov: Yardımlarının kullanımında şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanması önceliğimizdir

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile ABD Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi Robert Storch arasında Kıyiv’de gerçekleşen görüşmede Mutabakat Zaptı imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov: Yardımlarının kullanımında şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanması önceliğimizdir

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kıyiv’de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi Robert Storch ile bir araya geldi. Görüşmede askerî yardımların kullanımı üzerindeki kontrolün güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve ortak mutabakat zaptı imzalandı.

UMEROV, BAKANLIKTAKİ KURUMSAL DÖNÜŞÜM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün yayımladığı yazılı açıklamada, Kıyiv’deki Savunma Bakanlığı Ofisinde ABD Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi Robert Storch ile bir araya geldiğini kaydetti. Görüşmede, denetim sisteminin uygulanması, risk yönetimi, uyum ve satın almada yolsuzluğun önlenmesi de dahil olmak üzere Ukrayna Savunma Bakanlığında devam eden kurumsal dönüşümlerin ilerlemesi hakkında bilgi verdiğini aktaran Umerov, “Ülkemize sağlanan güvenlik yardımlarının kullanımında şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanması önceliğimizdir.” dedi.

Daha da etkili bir iş birliği sürdürmek için, Ukrayna Savunma Bakanlığı Başmüfettişliği ile ABD Savunma Bakanlığı Başmüfettişliği arasında bir Mutabakat Zaptı imzalandığını bildiren Umerov, “Bu anlaşmanın Amerikan tarafıyla ilişkimizde güven inşa edilmesine yardımcı olacağından eminim.” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.