SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov: Ukrayna yapımı İHA'lar Rusya topraklarında 200'den fazla askerî tesisi vurdu

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna’da savunma sanayisi alanında çalışan uzmanların, özellikle insansız sistemler üretiminde etkileyici bir başarı sergilediklerine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov: Ukrayna yapımı İHA'lar Rusya topraklarında 200'den fazla askerî tesisi vurdu

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de (Kiev) 21 Ekim 2024 tarihinde ABD’li mevkidaşı Lloyd Austin bir araya geldi. İkili, gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Ukrayna’nın savunma üretimini masaya yatırdı. Bakan Umerov, Ukrayna'nın savunma üretimi çerçevesinde 4 milyar dolar yatırım yaptığına dikkat çekerek bunun, özellikle farklı tiplerde çok çeşitli insansız araçlarının üretimini mümkün kıldığını kaydetti.

Ukrayna yapımı insansız hava araçlarının (İHA), Ukrayna sınırına bin kilometreden fazla mesafede bulunan askerî tesisleri dahil olmak üzere Rusya’daki askerî hedeflere karşı başarılı bir şekilde kullanıldığını belirten Umerov, “İHA’larımız düşman için gerçek bir tehdit haline geldi. Binlerce kilometre uzaktaki hedefleri vurabiliyorlar ve halihazırda Rusya'da 200'den fazla askerî tesisi yok etmiş durumdalar. Ukrayna'nın savunma sanayisi 20 milyar dolara yaklaşabilir.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna’da çalışan uzmanların, özellikle insansız sistemler üretiminde etkileyici bir başarı sergilediklerine dikkat çeken Umerov, uluslararası ortaklara Ukrayna savunma sanayisine yatırım yapmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

UKRAYNA YILDA BİRKAÇ MİLYON İNSANSIZ SİSTEM ÜRETEBİLİR

Daha önce Savunma Bakanı Umerov, Ukrayna’nın yılda birkaç milyon insansız deniz, hava ve kara aracı üretme kapasitesine sahip olduğunu açıklamıştı. Umerov, "Yılda birkaç milyon insansız araç üretebiliriz, bazı şeyler devlet bütçesinden karşılanıyor, bazı şeyler için ortaklarımızdan destek alıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.