SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov, İtalyan mevkidaşı Crozetto ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, İtalyan mevkidaşı Guido Crozetto ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov, İtalyan mevkidaşı Crozetto ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 11 Ekim 2024 tarihinde İtalya Savunma Bakanı Guido Crozetto ile Ukrayna savunma sanayisine yönelik yatırımların artırılmasını görüştü.

Umerov, mevkidaşı Crozetto’ya Zafer Planı hakkında detaylı bilgi verdiğini ve savunma konusuna odaklandıklarını belirtti.

Umerov, “İtalya tarafından sağlanan SAMP-T hava savunma sistemleri, Ukrayna şehirlerini Rus füze ve drone saldırılarına karşı güvenilir bir şekilde koruyor. Bu, güvenliği sağlamamıza ve ekonominin gelişimini sürdürmemize olanak tanır. Ayrıca İtalya'nın Ukrayna'nın savunma sanayisine yönelik yatırımlarını artırma olasılığını da görüştük. Ukrayna önemli bir endüstriyel potansiyele sahip olduğundan, kilit alanlardan biri Ukrayna-İtalya savunma işletmelerinin kurulmasıdır.” dedi.

Ortak hedefin Ukrayna işletmelerinin silah üretimini artırmak olduğuna dikkat çeken Umerov, ortak bir stratejik silah ve mühimmat rezervinin oluşturulmasının tarafların çıkarına olduğunu kaydetti.

Ayrıca görüşmede Umerov, İtalyan mevkidaşına cephedeki durum ve Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin temel ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

SAMP/T SİSTEMLERİ

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Avrupa Hava ve Füze Savunma Ticaret Konferansı'nda gerçekleştirdiği konuşmasında eylül ayının sonuna kadar Ukrayna'ya ikinci kez SAMP/T uçaksavar füze sisteminin teslim edileceğini açıklamıştı. Geçen her dakikanın önemine dikkat çeken Crosetto, söz konusu açıklamasında, "Bu ayın sonunda yeni SAMP/T sistemi, Ukrayna'ya teslim edilecek ve her bir dakikalık gecikmenin maliyetinin ne kadar olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

MAMBA olarak da bilinen SAMP-T sistemi, düzinelerce hava hedefini aynı anda takip edebilen ve aynı anda 10 tanesini engelleyebilen bir Fransız-İtalyan sistemidir. Ayrıca SAMP/T, balistik füzeleri vurabilen tek Avrupa yapımı sistemdir. Ukrayna'ya yapılan ilk SAMP/T sistemi tedariği, 2023 yılında İtalya ve Fransa tarafından gerçekleşmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.