SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov ile Austin, Ukrayna’nın savunma ihtiyaçlarını ele aldı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün Brüksel'de ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov ile Austin, Ukrayna’nın savunma ihtiyaçlarını ele aldı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 13 Haziran 2024 tarihinde Brüksel'de düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı çerçevesinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna'nın savunma ihtiyaçları ayrıntılı olarak ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı çerçevesinde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmeye dair Umerov, “Seferberlik sürecine ve muharebe tugaylarımızın donatılmasına özel dikkat ayırarak, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarının planlanmasını ayrıntılı olarak ele aldık.” açıklamasında bulundu.

Bu hafta düzenlenen G7 zirvesinde Ukrayna ve ABD'nin ikili bir güvenlik anlaşması imzalamaya hazırlandığını hatırlatan Umerov, “Bu, Ukrayna için adil bir barışa giden yolda önemli bir adımdır. Amerikalı ortaklarımıza sarsılmaz destekleri için minnettarız.” ifadelerini kullandı.

23. UKRAYNA SAVUNMA TEMAS TOPLANTISI

NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında, 13 Haziran'da Brüksel’de Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun 23’üncü toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye adına, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.