SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov, Danimarkalı mevkidaşı Poulsen ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov, Danimarkalı mevkidaşı Poulsen ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ve beraberindeki heyetle 13 Eylül 2024 tarihinde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda savaş alanındaki dinamikler, işgalci Rusya’nın planları ve acil ihityaçlar ele alındı.

DANİMARKA: UKRAYNA'NIN SAVUNMA SANAYİSİNE YATIRIM YAPAN İLK ÜLKE

Umerov “Danimarka, Ukrayna'nın savunma sanayisinin geliştirilmesine yatırım yapan ilk ülke oldu; buna "Danimarka modeli" diyoruz. Danimarka, Ukrayna'nın ekipman üretimi için doğrudan 50 milyon avrodan fazla finansman sağladı.” dedi.

RUSYA HER GÜN 150 BOMBA ATIYOR

“Rus havacılığı her gün yaklaşık 200 sorti yapıyor ve 150'ye kadar bomba atıyor.” diyen Umerov şöyle devam etti:

“Rus hava üstünlüğünü durdurmak için hava savunmamızı güçlendirmemiz ve hava üstünlüğüne ulaşmamız gerekiyor. Danimarka, pilotlarımızı eğiterek ve etkinliğini kanıtlamış F-16 uçakları sağlayarak bunda önemli bir rol oynuyor.”  

Umerov, Danimarka'ya güçlü desteğinden dolayı teşekkür etti ve iş birliğinin Ukrayna ve Avrupa için özgür bir gelecek sağlanmasına yardımcı olacağına duyduğu güveni belirtti.

DANİMARKA'DAN UKRAYNA'YA F-16 PROGRAMINI GÜÇLENDİREN ASKERÎ DESTEK 

Danimarka  16 Mayıs 2024 tarihinde, Ukrayna’ya yeni askerî yardım paketi sağlayacağını duyurmuştu. Askerî paket, hava savunmasının ve F-16 programının güçlendirilmesini öngörüyor.

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Ukrayna için hava savunma ve topçu odaklı 5,6 milyar Danimarka Kronu (yaklaşık 815 milyon Dolar) tutarında yeni bir askeri bağış paketini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Aynı zamanda Danimarka Ukrayna’nın savunma sanayisine yatırım olasılığı için daha fazla fon ayırıyor. Danimarka kararlı bir şekilde Ukrayna'nın arkasında duruyor." ifadelerine yer vermişti.

Danimarka, 2023-2028 dönemi için Ukrayna fonu kapsamında 64,8 milyar Danimarka kronu (9 milyar doların üzerinde) askerî yardım ayırmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.