SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kıyiv'de saha ofisi açtı

Terör devleti Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını inceleyen Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kıyiv'de büyük bir saha ofisi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kıyiv'de saha ofisi açtı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de saha ofisi açtı.

Başkent Kıyiv’de bugün ortak basın toplantısı düzenleyen Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, Kıyiv’de UCM ofisinin açıldığını duyurdu. Konferansta konuşan Kostin, “Bugün, UCM ile ortaklığımızı güçlendirecek bir adım daha atıldı. Ukrayna'da UCM Saha Ofisi açıldı. Bu ofis Lahey dışındaki en büyük UCM ofisidir" dedi.

Ayrıca Ukrayna Başsavcısı, yeni açılan UCM Saha Ofisi'nin çalışmalarının Rusya'nın Ukrayna’da işlediği savaş suçlarına verilen tepkinin etkinliğini ve verimliliğini artıracağını belirtti. Öte yandan, UCM Saha Ofisinin ana çalışma alanının, Rusya’nın 2014’te Ukrayna'ya karşı silahlı saldırganlığı başlatmasından bu yana açılan davaların incelenmesi olacağı belirtildi.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDEN PUTİN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Mart 2023'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. UCM Başsavcısı Karim Khan, söz konusu kararın ömür boyu işleyeceğini belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.