SON DAKİKA
Hava Durumu

Paris'te Ukraynalı sporcuya darbe: "Ben Ukraynalıyım" yazısını silmeye zorlandı!

Uluslararası Kano Federasyonu, Ukraynalı sporcu Anastasiya Rıbaçok'un tasarladığı kanodaki "Ben Ukraynalıyım" yazısının üzerini kapattırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Paris'te Ukraynalı sporcuya darbe: "Ben Ukraynalıyım" yazısını silmeye zorlandı!

Uluslararası Kano Federasyonu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na katılan Ukraynalı sporcu Anastasiya Rıbaçok'u, kanosunun üzerinde bulunan "Ben Ukraynalıyım" yazısını kapatmaya zorladı. Ukraynalı kanocu Rıbaçok, olimpiyatlarda savaş propagandasının yasak olduğunu öne süren federasyona tepki gösterdi.

"KANO TASARLARKEN UKRAYNALI OLMKATAN GURUR DUYDUĞUMU GÖSTERMEK İSTEDİM"

Rıbaçok, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi, kanolara savaşla ilgili yazıların konulmasını yasaklıyor. Ama biz 'Savaşı Durdurun' yazamıyoruz. Bunu propaganda olarak görüyorlar. Fakat 'Ben Ukraynalıyım' yazısı başka bir şey, bizim Ukrayna'ya ait olduğumuzu gösteriyor, bu önemli. Bu her şeyden önce bana ve yeteneklerime olan inancımın sembolü. Bir kano tasarımı yaparken Ukraynalı olduğumu ve bununla inanılmaz gurur duyduğumu vurgulamak istedim!" diyerek federasyonun söz konusu kararına tepki gösterdi.

Anastasia Rybachok kanosunu taşıyor. Fotoğraf: REUTERS/Valentyn Ogirenko

"KANODAKİ YAZI ÖZ KİMLİĞİ İFADE EDİYOR"

Öte yandan Ukraynalı sporcuya sponsor olan BGV Grup Yönetimi ise 7 Ağustos tarihli paylaşımında, "Teknenin hikayesi ve tasarımı sporcu için oldukça semboliktir. 'Ben Ukraynalıyım' yazısı tüm ekip için önemliydi. Anastasiya, Jıtomır'daki (Zhytomyr) basın toplantısında bunu defalarca vurguladı. Kanodaki görselin tasarımı, önemli bir öz kimlik ve Ukrayna'nın boyun eğmezliği bağlamını birleştirerek Anastasiya Rıbaçok tarafından kendi başına geliştirildi." ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.