SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı pilotlara F-16 eğitiminin verileceği ülkeler belli oldu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitiminin Polonya ve Danimarka'da verileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı pilotlara F-16 eğitiminin verileceği ülkeler belli oldu

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ukraynalı pilotlara F-16 eğitiminin Polonya ve Danimarka'da verileceğini bildirdi. Ukraynalı pilotlara F-16 eğitiminin Polonya ve Danimarka'da verileceğini aktaran Kirby, eğitim ve takvim üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, eğitimin verileceği yerler üzerinde de hala çalışıldığını aktardı.

POLONYA VE DANİMARKA'DA UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERİLECEK

ABD'li yetkili Kirby, Birleşik Krallık'ın da Ukraynalı pilotların uçakları kullanabilmeleri için dil eğitimine başladığını kaydetti. Ayrıca Kirby, Ukraynalı pilotların eğitilmesi konusunda ellerinden geldiğince hızlı hareket etmek istediklerini vurguladı.

John Kirby son olarak, Ukrayna'daki tahılın ihracatı için farklı alternatifler için Ukraynalı ve Avrupalı ortaklarla birlikte çalıştıklarının altını çizdi. ABD'li yetkili, bunun en etkili yolunun deniz sevkiyatı olduğuna dikkati çekti.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.