SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı pilotlar, Yunanistan'da eğitim görecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, F-16 pilotlarının eğitimi için Yunanistan'ın Ukrayna'ya destek vereceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı pilotlar, Yunanistan'da eğitim görecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi ve Selanik Bildirgesinin 20'nci yıl dönümü dolayısıyla Batı Balkan ülkeleri liderleri, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile buluşmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geldi. Zelenskıy, Atina'ya yaptığı ziyaret sırasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ikili görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukraynalı F-16 pilotlarının eğitimi için Yunanistan'ın destek vereceğini bildirdi.

UKRAYNA'NIN ÖNCELİKLERİ ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Zelenskıy yaptığı açıklamada, Miçotakis ile Ukrayna'nın önceliklerini ele aldıklarını aktararak, "Çok önemli öncelikleri dile getirdim. İşgali sona erdirmek için F-16 pilotlarımızın eğitilmesinde Yunanistan'ın desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA TOPRAKLARINDA İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARINI KINIYORUZ"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise Ukrayna topraklarında asırlardır yaşayan Yunan toplumuna dikkati çekerek "Ukrayna topraklarında işlenen savaş suçlarını kınıyoruz. Bu suçlar uluslararası hukuk tarafından cezalandırılmalıdır. Rusya, doğal gazı silah olarak kullanarak, uluslararası bir enerji krizi ve enflasyon krizine yol açtı" dedi.

"YUNANİSTAN HAVACILIK KOALİSYONUNA KATILDI"

Zelenskıy, eski ismi Twitter olan sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda da "Yunanistan havacılık koalisyonuna katıldı: Pilotlarımızı F-16'ları uçurmak için eğitecek. Yunanistan, Ukrayna için yeni bir askeri yardım paketi de hazırlıyor" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.