SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı pilotlar, F-16 eğitimine Ekim ayında başlayacak

Ukraynalı pilotlar ve teknik personel yakında yakında ABD'de F-16 eğitimi almaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı pilotlar, F-16 eğitimine Ekim ayında başlayacak

Ukraynalı pilotlar ve teknik personel yakında ABD yapımı F-16 savaş uçakları üzerine eğitime başlayacak. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, eğitimin Ekim ayında Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını açıkladı.

Amerika'nın Sesi Rusça Servisinin haberine göre, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, dün düzenlediği basın toplantısında, Ukraynalı pilotlar ve teknik personelinin F-16 eğitiminin, Ekim 2023'te Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını aktardı.

Ukraynalı askerler için İngilizce dil eğitiminin ise Eylül ayında başlayacağı kaydedildi.

PORTEKİZ, UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy dün yaptığı açıklamada, Portekiz'in Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vermek üzere kurulan uluslararası koalisyona katılan 13. ülke olacağını açıkladı.

NORVEÇ’TEN UKRAYNA'YA UÇAK DESTEĞİ

Ayrıca Kıyiv’e dün resmi ziyaret gerçekleştiren Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, ülkesinin F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya devredileceğini açıkladı. 

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store yaptığı açıklamada "Ukrayna'ya, Norveç’in elinde olan F-16 savaş uçaklarını hibe etmeyi ve bu bağlamda transfer, miktar ve teslimat tarihleri konusunda daha fazla ayrıntı vermeyi planlıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.