SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı Maguçih, 2024 Avrupa'nın En İyi Sporcusu seçildi!

23 yaşındaki Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçih, "2024 Avrupa'nın En İyi Sporcu" ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı Maguçih, 2024 Avrupa'nın En İyi Sporcusu seçildi!

Ukraynalı sporcu Yaroslava Maguçih (Yaroslava Mahuchikh) 26 Ekim 2024 tarihinde Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen "Altın Parçalarda Öne Çıkanlar" isimli ödül gecesinde "2024 Avrupa'nın En İyi Sporcusu" seçildi.

ÖDÜLÜ KAZANAN İLK UKRAYNALI SPORCU OLDU

Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı Ljubco Dimovski ve Kuzey Makedonya Spor Bakanı Borko Ristovski'nin katıldığı gecede ödülünü alan 23 yaşındaki başarılı sporcu Maguçih söz konusu ödülün sahibi olan ilk Ukraynalı oldu. 

"UMARIM BU ÖDÜL UKRAYNA'YA MUTLULUK GETİRİR"

Maguçih ödül törenindeki konuşmasında, "Benim için çok özel bir an, özellikle de Ukrayna'nın zorluklarla karşılaştığı bu dönemde. Biliyorsunuz ki, Ukrayna'daki tüm halkım için burada bulunmaktan mutluyum, umarım bu Ukrayna'ya da mutluluk getirir. Ayrıca umarım bu ödül, genç neslimize çalışmaya devam etmeleri için daha fazla motivasyon getirir." ifadelerini kullandı. 

MAGUÇİH DÜNYA ŞAMPİYONU 

Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçih 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, 2.01 metrelik yüksek atlayışla dünya şampiyonu olmuştu. Ayrıca Maguçih, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 2.00 metreyi ilk denemesinde geçerek altın madalya kazandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.