SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve İrlanda ikili iş birliği anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve İrlanda Başbakanı Simon Harris, 4 Eylül'de Kıyiv'de iş birliği anlaşması imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve İrlanda ikili iş birliği anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve İrlanda Başbakanı Simon Harris, ülkeler arasında ikili iş birliği anlaşması imzaladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, İrlanda Başbakanı Simon Harris’in 4 Eylül'de Kıyiv’e gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında iki ülke arasında iş birliği anlaşmasının imzalandığı aktarıldı.

24 Şubat 2022’den bu yana İrlanda'nın Ukrayna'ya yaklaşık 380 milyon avro tutarında yardım sağladığı belirtilen açıklamada, “İrlanda, bu yıl ölümcül olmayan askerî destek için ülkemize 128 milyon avro, insani yardım için ise en az 40 milyon avro daha tahsis etme sözü verdi.” denildi.

İrlanda ayrıca Ukrayna'ya patlayıcı mühimmatın imhası için mayın temizleme sistemleri ve ekipmanı sağlayacak ve AB’nin Askeri Yardım Misyonu (EUMAM) aracılığıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine sürekli eğitim sağlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.