SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, silahlarının menzil kabiliyetini artırıyor

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal), Ukrayna savunma sanayisinin temel görevlerinden birinin, Ukrayna silahlarının menzilini artırmak olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, silahlarının menzil kabiliyetini artırıyor

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Şmıgal "Stratejik görevlerimiz arasında Ukrayna silahlarının uzun menzil kabiliyetini artırmak var; böylece Rusya'da tek bir güvenli yer kalmayacak." dedi.

Şmıgal, Ukrayna'nın şu anda 2022'de imkansız gibi görünen çok sayıda farklı silah ürettiğini, 2023'te silah üretiminin üç katına çıktığını ve 2024'ün ilk 8 ayında üretimin tekrar iki katına çıktığını belirtti.

Ayrıca Şmıgal Yabancı savunma şirketlerinin Ukrayna pazarına girdiğini, üretim tesisleri kurduğunu ve Ukraynalı silah üreticileriyle yatırım ve ortaklıklar planladığını da sözlerine ekledi.

Şmıgal, Ukrayna’nın önümüzdeki yıl silah ve askeri teçhizat alımı için devlet bütçe tasarısında 7 milyar ABD dolar daha ayıracağını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), uzun menzilli silahların Rusya topraklarındaki askerî noktalara yönelik kullanımına izin verilmesi gerektiğini her defasında net bir şekilde vurguluyor. Ancak Batılı devletler ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna’ya sağladıkları silahların Rus hedefleri için kullanımı konusunda oldukça çekimser.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.