SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanlığı, yeni satın alma kurumunu tanıttı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, yeni kurulan Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumunu tanıttı. İlgili kurum gıda dahil Savunma Bakanlığı için tüm satın almaları gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanlığı, yeni satın alma kurumunu tanıttı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, dün başkent Kıyiv’de Savunma Bakanlığına bağlı olarak yeni kurulan Devlet Ordu Destek Operatörlüğü (DOT) kurumunu tanıttı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ordu için satım almaları gerçekleştirecek olan yeni kurumun uluslararası standartlarda ve NATO ilkelerine göre kurulduğuna dikkat çekti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın Servisinden yapılan açıklamada, Kıyiv’de Savunma Bakanlığına bağlı olarak yeni kurulan Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumunun tanıtıldığını duyuruldu. Tanıtım programında konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, savunma sektörüne yönelik haksız alım meselesinin onlarca yıldır devam ettiğini ve yeni ekibin amacının buna son vermek olduğunu belirterek, “Ordu her şeyi zamanında, yeterli miktarda ve uygun kalitede alacak, ürün satan şirketler net kurallara ve planlama yeteneğine sahip olacak, toplum adil ve en uygun fiyatları görecek.” dedi.

Umerov, Devlet Ordu Destek Operatörlüğü kurumunun uluslararası standartlarda ve NATO ilkelerine göre kurulduğunu belirtti.

Ukrayna ordusu için satım alımları gerçekleştirecek olan bu kurumun başta gıda, giyecek, yakıt, kurşun geçirmez yelek ve miğfer olmak üzere ordu için tüm tedarik süreçlerini üstlenecek.

30 Ekim’de “Devlet Ordu Destek Operatörlüğü” kurumunun başına Kırım Tatar yönetici Arsen Jumadilov getirildi. Devlet Ordu Destek Operatörlüğü Başkanı Arsen Jumadinov, tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Kurumumuzun ana amacı, Silahlı Kuvvetler için sürekli tedarik sağlamak, kilit paydaşlar arasında Savunma Bakanlığının tedarik sistemine güven oluşturmak ve dış bağlamdan bağımsız olarak görevlerini etkin bir şekilde yerine getiren sürdürülebilir bir kurum inşa etmektir. Aynı zamanda kurumumuzun tüm çalışmaları dürüstlük, insan merkezlilik, profesyonellik ve açıklık ilkeleri üzerine inşa edilecektir.” dedi.

“Devlet Ordu Destek Operatörlüğü” kurumu 2024 yılında devlet bütçesinden alım yapmaya başlayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.