SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanlığı: İşgalci Rusya yeni saldırı hazırlığında

Ukrayna Savunma Bakanlığı Genel İstihbarat Dairesi Sözcüsü Andriy Çernyak, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanlığı: İşgalci Rusya yeni saldırı hazırlığında

Ukrayna Savunma Bakanlığı Genel İstihbarat Dairesi Sözcüsü Andriy Çernyak, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu aktardı. Andriy Çernyak, işgalci Rus birliklerinin cephenin hiçbir noktasında başarı elde edemediğini kaydetti.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI, RUSYA'NIN YENİ BİR SALDIRI PLANLADIĞINI İFADE ETTİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı Genel İstihbarat Dairesi Sözcüsü, işgalci Rusya'nın kaybedeceğini anladığını ama savaşı bitirmeyi planlamadığını dile getirdi. Sözcü, işgalci Rus ordusunun Kırım'a giden kara koridorunu elinde tutmaya ve Donetsk bölgesini tamamen ele geçirmeye çalıştığını ifade etti. Sözcü Çernyak, "İşgalciler yeni saldırı hazırlığı yapıyor" dedi.

Andriy Çernyak, Ukrayna Askeri İstihbaratının raporlarına göre Rus ordusunun önümüzdeki 4-5 ay içinde 70 bin kişiyi daha kaybedebileceğini bildirdi. İşgalci Rusya'nın askeri komuta kademesinin bu kayba hazırlıklı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ukrayna ordusundan daha önce yapılan açıklamada, işgalci Rus birliklerinin Donetsk'in tamamını ele geçirmek için çabaladığı ifade edilmişti. Öte yandan, İngiliz istihbaratı, Donetsk bölgesinin Bahmut yakınlarına işgalci Rus saldırılarının sıklığının son günlerde azaldığını açıkladı. Rusya'nın gelen haftalarda önemli bir ilerleme kaydetmesinin pek mümkün görünmediğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.