SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Romanyalı mevkidaşı ile savunma ortaklığını görüştü

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de, Ukrayna-Romanya Hükumetlerarası İstişare Toplantısı yapıldı. Hükumetlerarası görüşmeler çerçevesinde Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Romanyalı mevkidaşı ile savunma ortaklığını görüştü

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de Ukrayna-Romanya Hükümetlerarası İstişare Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, Ukraynalı ve Romanyalı yetkililer katıldı. Romanya’nın savunma alanında Ukrayna’nın önemli ortaklardan biri olduğunu belirten Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ikili işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

Kıyiv'de dün, iki ülkenin başbakanlarının liderliğinde hükumetlerarası istişare toplantısı yapıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un da toplantıya katıldığı aktarıldı. Toplantıda konuşan Umerov, ortak toplantının yapılmasını ikili işbirliği için güçlü bir sinyal olarak değerlendirdi. Umerov, Romanya’ya Rus saldırganlığına karşı mücadelede verdikleri kararlı destek için teşekkür etti.

Romanya’nın savunma alanında Ukrayna’nın önemli ortaklardan biri olduğunu belirten Bakan, “Romanya savunma alanında bize önemli ölçüde yardım sağladı. Romanyalı dostlarımızın desteği savaş alanında, karada ve havada hissediliyor” dedi. Ayrıca Umerov, bölgede güvenliğin yeniden sağlanması amacıyla iki ülke arasında Karadeniz çevresinde işbirliğinin de güçlendirileceğine inandığını vurguladı.

UKRAYNA İLE ROMANYA SAVUNMA BAKANLARI İKİLİ GÖRÜŞME YAPTI

Bunun dışında Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, mevkidaşına cephedeki güncel durum hakkında bilgi veren Umerov, Ukrayna ordusunun acil ihtiyaçlarından bahsetti.

Ayrıca iki Bakan, Ukraynalı pilotların Romanya’da F-16 uçuş eğitimi alması, Tuna Deltası bölgesi ve Karadeniz'in güvenliğine yönelik ortak çalışmalar gibi geleceğe yönelik planları ele aldı. İki ülke arasındaki işbirliğinin artma potansiyeli gördüğünü kaydeden Umerov, "Komşu ülke Romanya gelişmiş bir savunma ve sanayi kompleksine sahip ve bu ülkenin NATO entegrasyonundaki deneyimi bizim için önemli" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.