SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Brüksel’de bir araya geldiği NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile cephedeki durumu ve Ukrayna ordusunun kış dönemindeki acil ihtiyaçlarını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün Brüksel’e gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşmede; cephedeki durum, Ukrayna ordusunun acil ihtiyaçları ve NATO ülkelerini Ukrayna’ya sağladığı askeri destek ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

"UKRAYNA'NIN NATO'YA ÜYELİĞİ KAÇINILMAZ"

Açıklamasında Umerov, Ukrayna'ya uzun vadeli destek sağlayan İttifak’ın çalışmalarının koordinasyonu ve liderlik rolü nedeniyle Jens Stoltenberg'e teşekkür ederek, “Görüşmede savaş alanındaki durumu ve Ukrayna'nın kış dönemindeki acil ihtiyaçlarını ele aldık. Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin NATO ile tam uyumunu sağlamak için Savunma Bakanlığı olarak çalışıyoruz. Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği kaçınılmazdır. Ülkemiz rotasını uzun zaman önce seçti. Ülkemizi İttifak üyeliğine yaklaştıracak pratik adımlar üzerinde çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.